Соус з ожини
(покроковий рецепт з фото)
Соус з ожини - це прекрасний соус, який можна використовувати як в подачі десертів, так і в подачі м'ясних страв. Рецепт простий і хороший собою.
У невеликій каструльці змішати: цукор, воду і ожину. Ожину обов'язково помийте, очищені від Sora, плодоніжок і видаліть погані ягоди. Вміст каструлі поставте на вогонь і доведіть до кипіння, варите 5 хвилин, тихесенько перемішуючи дерев'яною лопаткою. Дуже важливо, щоб ягода пустила сік, для це необхідно розтовкти кілька ягід ступою, великі частини розчавлених плодів виловити ложкою. Однак! Перемішувати потрібно якомога акуратніше, щоб цілі ягідки залишилися красивими.
Якщо солодкий соус з ожини ви подаєте до м'яса, то зменшите порцію цукру.
Бажаю удачі!
- Ожина - 3, 5 склянки
- Цукор - 1/4 склянки
- Вода - 1/4 - 2/4 склянки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
Якщо солодкий соус з ожини ви подаєте до м'яса, то зменшите порцію цукру.
Бажаю удачі!