Десерт з персиків і ожини
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 45 хв.
Десерт з персиків і ожини - дуже простий у приготуванні, смачний і ефектний десерт, який підніме вам настрій і позбавить від нудьги і депресії. Смачний, барвистий, позитивний десерт!
Опис приготування:
Що робити, коли сіра погода і холоду вганяють в тугу і депресію? правильно, балувати себе смачними барвистими десертами, які будуть нагадувати вам про літо і теплі. Один з найбільш простих, але смачних десертів, які я знаю - це десерт з персиків і ожини. По суті, аналогічно можна приготувати десерт з практично будь-яких ягід і фруктів, проте мені найбільше подобається поєднання саме персика з ожиною. Ну, а слідувати моєму прикладу або винаходити щось своє - залежить лише від вас
- Персики - 6 штук
- Ожина - 1 штука
- Пісок цукровий - 2/3 склянки(1/3 - в начинку, 1/3 - в обсипання)
- Крохмаль кукурудзяний - 3 чайних ложки
- Вершкове масло - 10 Ст. Ложок(2 - в начинку, 8 - в обсипання)
- Борошно - 3/4 склянки
- Коричневий цукор - 1/4 склянки
- Печиво подрібнене - 1 Склянка
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
Персики моєму, видаляємо кісточку, нарізаємо на кубики стороною приблизно 1 см.
Ожину промиваємо і змішуємо з нарізаними персиками.
Засипаємо ягоди крохмалем і цукром (1/3 склянки).
Гарненько перемішуємо і відставляємо.
У кухонному комбайні до однорідності перемішаємо борошно, коричневий цукор, цукровий пісок, печиво та корицю.
Додаємо кубиками нарізане вершкове масло.
Ще раз перемішуємо до консистенції, яку можна порівняти з мокрим піском. Отримана маса, подібно піску, повинна добре лепіться один до одного, однак при цьому великих шматочків в ній бути не повинно.
Акуратно перекладаємо ягоди в маленькі баночки або відповідні формочки для запікання.
У кожну баночку кладемо по шматочку вершкового масла.
Зверху покриваємо фруктову начинку приготовленої нами обсипанням.
Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці близько 25 хвилин.
Десерт з персиків і ожини готовий. Подавати теплим. Приємного!