Рецепт Джем з ожини фото

Джем з ожини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Ожина
Дієтичне харчування
Для дітей , На святковий стіл , Десерт
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 14 г. 0 хв.

Джем з ожини - заготівля, яка швидко розходиться. Смак джему такий приємний, що підходить для багатьох страв як"вишенька" на коктейлі. Тому у кожного гурмана повинен бути свій джем з ожини!

Опис приготування:

Для початку потрібно добре промити ягоду. Очистити від сварка, гнилих плодів і плодоніжок.

Ожину покласти в каструлю і засипати цукром (кількість залежить від ступеня солодощі ожини і від вашого смаку) і залишаємо на 1-2 години настоюватися.

Далі в каструлю вичавити сік одного лимона і додати ложку розмарину (для гурманів) і поставити на вогонь, довівши вміст до кипіння. Весь цей час помішувати джем дерев'яною ложкою, щоб цукор повністю розчинився. Зняти з вогню.

Остудити і поставити на ніч у холодильник. На наступний день джем знову довести до кипіння, далі варити 10 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи вміст. Далі за допомогою блендера і сито подрібнити ожину і знову повернути на вогонь, довівши до кипіння варити 5 хвилин, весь час перемішуючи.

Зняти з вогню, остудити і зберігати джем з ожини в холодильнику пару тижнів.

Хай щастить!


  • Ожина - 750 грам
  • Цукор - 250-400 грам (за смаком)
  • Лимон - 1 штука
  • Сушений розмарин - 1 Чайна ложка (не обов'язково)
Для початку потрібно добре промити ягоду. Очистити від сварка, гнилих плодів і плодоніжок.

Ожину покласти в каструлю і засипати цукром (кількість залежить від ступеня солодощі ожини і від вашого смаку) і залишаємо на 1-2 години настоюватися.

Далі в каструлю вичавити сік одного лимона і додати ложку розмарину (для гурманів) і поставити на вогонь, довівши вміст до кипіння. Весь цей час помішувати джем дерев'яною ложкою, щоб цукор повністю розчинився. Зняти з вогню.

Остудити і поставити на ніч у холодильник. На наступний день джем знову довести до кипіння, далі варити 10 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи вміст. Далі за допомогою блендера і сито подрібнити ожину і знову повернути на вогонь, довівши до кипіння варити 5 хвилин, весь час перемішуючи.

Зняти з вогню, остудити і зберігати джем з ожини в холодильнику пару тижнів.

Хай щастить!

Схожі рецепти