Джем з ожини
(покроковий рецепт з фото)
Джем з ожини - заготівля, яка швидко розходиться. Смак джему такий приємний, що підходить для багатьох страв як "вишенька" на коктейлі. Тому у кожного гурмана повинен бути свій джем з ожини!
Для початку потрібно добре промити ягоду. Очистити від сварка, гнилих плодів і плодоніжок.
Ожину покласти в каструлю і засипати цукром (кількість залежить від ступеня солодощі ожини і від вашого смаку) і залишаємо на 1-2 години настоюватися.
Далі в каструлю вичавити сік одного лимона і додати ложку розмарину (для гурманів) і поставити на вогонь, довівши вміст до кипіння. Весь цей час помішувати джем дерев'яною ложкою, щоб цукор повністю розчинився. Зняти з вогню.
Остудити і поставити на ніч у холодильник. На наступний день джем знову довести до кипіння, далі варити 10 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи вміст. Далі за допомогою блендера і сито подрібнити ожину і знову повернути на вогонь, довівши до кипіння варити 5 хвилин, весь час перемішуючи.
Зняти з вогню, остудити і зберігати джем з ожини в холодильнику пару тижнів.
Хай щастить!
- Ожина - 750 грам
- Цукор - 250-400 грам (за смаком)
- Лимон - 1 штука
- Сушений розмарин - 1 Чайна ложка (не обов'язково)
Ожину покласти в каструлю і засипати цукром (кількість залежить від ступеня солодощі ожини і від вашого смаку) і залишаємо на 1-2 години настоюватися.
Далі в каструлю вичавити сік одного лимона і додати ложку розмарину (для гурманів) і поставити на вогонь, довівши вміст до кипіння. Весь цей час помішувати джем дерев'яною ложкою, щоб цукор повністю розчинився. Зняти з вогню.
Остудити і поставити на ніч у холодильник. На наступний день джем знову довести до кипіння, далі варити 10 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи вміст. Далі за допомогою блендера і сито подрібнити ожину і знову повернути на вогонь, довівши до кипіння варити 5 хвилин, весь час перемішуючи.
Зняти з вогню, остудити і зберігати джем з ожини в холодильнику пару тижнів.
Хай щастить!