Рецепт Морс з ожини фото

Морс з ожини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Ожина
Низькокалорійні
На полуденок
Напої, Морс

З ожини виходить чудовий освіжаючий морс насиченого темно-червоного кольору. Готується він просто і швидко. Чудово буде, якщо ви знайдете дикорослих ожину. Вона містить багато вітамінів.

Ожина - ягода корисна. Вона застосовується при застуді, як засіб, зміцнює організм і перешкоджає старінню. Допомагає ожина боротися і з гормональними розладами, тому особливо рекомендується жінкам. Ягоди ожини просто заморожуються. Взимку такі крижані ягідки можна використовувати замість кубиків льоду. Особливо ефектно вони виглядають в шампанському.

Отже, як приготувати морс з ожини?

1. Ягоди ожини переберіть, очистіть від листочків, гілочок і плодоніжок. Гарненько. Але акуратно промийте їх.

2. Потім через сито або марлю треба вичавити з ягід сік.

3. Що залишився макуха від ягід не викидайте. В окропі розчиніть цукор і залийте отриманим сиропом макуха.

4. Доведіть макуха з сиропом до кипіння і варіть на середньому вогні протягом декількох хвилин.

5. Вариво процідіть через марлю і змішайте з вичавленим соком.

6. Готовий морс охолодіть. По бажанню, можете додати в стакани з морсом кілька кубиків льоду. Такий морс з ожини можна подавати як десерт в спекотний літній день. Він відмінно втамує спрагу і наповнить організм вітамінами, які були вихолощені спекою.

Приємного апетиту і будьте здорові!

  • Ожина - 1 кілограм
  • Цукор - 350 грам
  • Вода - 1, 5 L
Ожина - ягода корисна. Вона застосовується при застуді, як засіб, зміцнює організм і перешкоджає старінню. Допомагає ожина боротися і з гормональними розладами, тому особливо рекомендується жінкам. Ягоди ожини просто заморожуються. Взимку такі крижані ягідки можна використовувати замість кубиків льоду. Особливо ефектно вони виглядають в шампанському.

Отже, як приготувати морс з ожини?

1. Ягоди ожини переберіть, очистіть від листочків, гілочок і плодоніжок. Гарненько. Але акуратно промийте їх.

2. Потім через сито або марлю треба вичавити з ягід сік.

3. Що залишився макуха від ягід не викидайте. В окропі розчиніть цукор і залийте отриманим сиропом макуха.

4. Доведіть макуха з сиропом до кипіння і варіть на середньому вогні протягом декількох хвилин.

5. Вариво процідіть через марлю і змішайте з вичавленим соком.

6. Готовий морс охолодіть. По бажанню, можете додати в стакани з морсом кілька кубиків льоду. Такий морс з ожини можна подавати як десерт в спекотний літній день. Він відмінно втамує спрагу і наповнить організм вітамінами, які були вихолощені спекою.

Приємного апетиту і будьте здорові!

Схожі рецепти