Морс з ожини
(покроковий рецепт з фото)
З ожини виходить чудовий освіжаючий морс насиченого темно-червоного кольору. Готується він просто і швидко. Чудово буде, якщо ви знайдете дикорослих ожину. Вона містить багато вітамінів.
Ожина - ягода корисна. Вона застосовується при застуді, як засіб, зміцнює організм і перешкоджає старінню. Допомагає ожина боротися і з гормональними розладами, тому особливо рекомендується жінкам. Ягоди ожини просто заморожуються. Взимку такі крижані ягідки можна використовувати замість кубиків льоду. Особливо ефектно вони виглядають в шампанському.
Отже, як приготувати морс з ожини?
1. Ягоди ожини переберіть, очистіть від листочків, гілочок і плодоніжок. Гарненько. Але акуратно промийте їх.
2. Потім через сито або марлю треба вичавити з ягід сік.
3. Що залишився макуха від ягід не викидайте. В окропі розчиніть цукор і залийте отриманим сиропом макуха.
4. Доведіть макуха з сиропом до кипіння і варіть на середньому вогні протягом декількох хвилин.
5. Вариво процідіть через марлю і змішайте з вичавленим соком.
6. Готовий морс охолодіть. По бажанню, можете додати в стакани з морсом кілька кубиків льоду. Такий морс з ожини можна подавати як десерт в спекотний літній день. Він відмінно втамує спрагу і наповнить організм вітамінами, які були вихолощені спекою.
Приємного апетиту і будьте здорові!
- Ожина - 1 кілограм
- Цукор - 350 грам
- Вода - 1, 5 L
Отже, як приготувати морс з ожини?
1. Ягоди ожини переберіть, очистіть від листочків, гілочок і плодоніжок. Гарненько. Але акуратно промийте їх.
2. Потім через сито або марлю треба вичавити з ягід сік.
3. Що залишився макуха від ягід не викидайте. В окропі розчиніть цукор і залийте отриманим сиропом макуха.
4. Доведіть макуха з сиропом до кипіння і варіть на середньому вогні протягом декількох хвилин.
5. Вариво процідіть через марлю і змішайте з вичавленим соком.
6. Готовий морс охолодіть. По бажанню, можете додати в стакани з морсом кілька кубиків льоду. Такий морс з ожини можна подавати як десерт в спекотний літній день. Він відмінно втамує спрагу і наповнить організм вітамінами, які були вихолощені спекою.
Приємного апетиту і будьте здорові!