Рецепт Кролик, тушкований у вершках фото

Кролик, тушкований у вершках
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Молочні продукти, Вершки, Кролик
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Пропоную класичний рецепт, по якому з мінімумом інгредієнтів і ритуальних танців біля плити ви приготуєте обладнаного кролика. Ніжне м'ясо і смачна підлива - запорука успіху!

Смачне і ніжне дієтичне м'ясо кролика в нашій родині готують часто. Кролівник у нас батько. Це означає, що вся родина забезпечена м'ясом. Перед вами один з найпростіших рецептів приготування кролячого м'яса. Все геніальне просто, ви ж знаєте про це, що? :) Тому розповім сьогодні, як приготувати кролика, тушкованого в вершках. Інгредієнтів - мінімум, а смак чудовий. Готуємо!

  • Кролик - 1 кілограм
  • Вершки - 400-500 грам
  • Морква - 1-2 штук(1 велика або 2 маленьких
    )
  • Лук репчтаий - 1 штука (велика)
  • Рослинна олія - 75 мілілітрів
  • Оцет 9% - 1, 5 Ст. Ложки
  • Сіль - 2/3 чайних ложки (за смаком)
  • Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
  • Часник - 1-2 зубчиків (по бажанню)
кролик, тушкований у вершках - фото крок 1
Насамперед кролика потрібно вимочити. Розводимо в 1, 5-2 літрах води оцет, і в цій воді вимочуємо м'ясо кролика години 2-3.
кролик, тушкований у вершках - фото крок 2
Потім кролика обробляв, на шматки, обполіскувати і обсушуємо. Посипаємо шматки м'яса сіллю, перцем і подрібненим часником. Залиште маринуватися на годину.
кролик, тушкований у вершках - фото крок 3
Добре розігріваємо сковороду з рослинним маслом, обсмажуємо на ній кролятину до рум'яної скоринки.
кролик, тушкований у вершках - фото крок 4
Очистимо цибулю і моркву. Моркву натираємо на крупній тертці, цибулю нарізаємо півкільцями. Обсмажуємо цибулю з морквою хвилин 8-10 на маслі, які залишилися після смаження кролика.
кролик, тушкований у вершках - фото крок 5
А тепер викладаємо м'ясо і овочі в каструлю, в якій будемо гасити м'ясо. Спочатку викладаємо м'ясо, потім на нього морква з цибулею, вершки і так далі.
кролик, тушкований у вершках - фото крок 6
Зверху повинні бути овочі з вершками. Закриваємо каструлю кришкою і ставимо на вогонь. Після закипання зменшуємо вогонь майже до мінімального і тушкуємо хвилин 35-40.

Схожі рецепти