Кролик, тушкований у вершках
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную класичний рецепт, по якому з мінімумом інгредієнтів і ритуальних танців біля плити ви приготуєте обладнаного кролика. Ніжне м'ясо і смачна підлива - запорука успіху!
Смачне і ніжне дієтичне м'ясо кролика в нашій родині готують часто. Кролівник у нас батько. Це означає, що вся родина забезпечена м'ясом. Перед вами один з найпростіших рецептів приготування кролячого м'яса. Все геніальне просто, ви ж знаєте про це, що? :) Тому розповім сьогодні, як приготувати кролика, тушкованого в вершках. Інгредієнтів - мінімум, а смак чудовий. Готуємо!
- Кролик - 1 кілограм
- Вершки - 400-500 грам
- Морква - 1-2 штук(1 велика або 2 маленьких
) - Лук репчтаий - 1 штука (велика)
- Рослинна олія - 75 мілілітрів
- Оцет 9% - 1, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 2/3 чайних ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
- Часник - 1-2 зубчиків (по бажанню)
Насамперед кролика потрібно вимочити. Розводимо в 1, 5-2 літрах води оцет, і в цій воді вимочуємо м'ясо кролика години 2-3.
Потім кролика обробляв, на шматки, обполіскувати і обсушуємо. Посипаємо шматки м'яса сіллю, перцем і подрібненим часником. Залиште маринуватися на годину.
Добре розігріваємо сковороду з рослинним маслом, обсмажуємо на ній кролятину до рум'яної скоринки.
Очистимо цибулю і моркву. Моркву натираємо на крупній тертці, цибулю нарізаємо півкільцями. Обсмажуємо цибулю з морквою хвилин 8-10 на маслі, які залишилися після смаження кролика.
А тепер викладаємо м'ясо і овочі в каструлю, в якій будемо гасити м'ясо. Спочатку викладаємо м'ясо, потім на нього морква з цибулею, вершки і так далі.
Зверху повинні бути овочі з вершками. Закриваємо каструлю кришкою і ставимо на вогонь. Після закипання зменшуємо вогонь майже до мінімального і тушкуємо хвилин 35-40.