Кролик, тушкований з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Класичне поєднання кролика з вином скрасить грибний акцент: ароматні печериці, ніжне м'ясо кролика, легкий винний присмак вбивати наповал ваших гостей на званій вечері. Саме час спробувати!
Опис приготування:
Кролика ви можете гасити цілком або шматочками, останній варіант зручніше, як на мене. Для приготування тушкованого кролика з грибами нам знадобиться біле сухе вино, гриби (печериці), томатне пюре (можете приготувати самостійно, це не складно) або томатна паста. Раджу додати кмину і базиліка для аромату.
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Кролик - 1 штука
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Вино - 1 Склянка
- Томатне пюре - 2 Ст. Ложки (або макаронні вироби)
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 1-2 зубчиків
- Гриби - 8-10 штук
- Вода - 1 Склянка
- Лавровий лист - 1 штука
- Зелень, спеції - За смаком
Тушку кролика необхідно порізати на шматки.
Розігрійте сковороду, влийте масло. Обсмажте кролика з усіх боків до золотистого кольору.
Потім відкладіть в тарілку.
Потім відкладіть в тарілку.
На ту ж сковороду додайте масло вершкове. Цибуля поріжте півкільцями і обсмажте, додайте до нього також часник нарізаний, лавровий лист, спеції, обсмажуйте, поки цибуля не стане м'яким. Гриби поріжте четвертинками (не дрібне) і додайте до цибулі. Перемішайте все і готуйте до м'якості грибів.
Змішайте (можна за допомогою блендера) борошно, воду, вино і томатне пюре. Влийте все в сковороду до грибів з цибулею. Вогонь додайте, доведіть вміст сковороди до кипіння. Потім ще готуйте хвилини 3.
Зменшіть вогонь, зробивши його маленьким, викладіть шматочки кролика на сковороду.
Гасіть годину-півтора, м'ясо повинно стати м'яким і легко відділятися від кісток.
Готового кролика, тушкованого з грибами подавайте, посипавши зеленню. Як гарнір можете використовувати картоплю запечену або відварну.
Смачного!