Рецепт Кролик, тушкований з грибами фото

Кролик, тушкований з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Кролик , Гриби
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Класичне поєднання кролика з вином скрасить грибний акцент: ароматні печериці, ніжне м'ясо кролика, легкий винний присмак вбивати наповал ваших гостей на званій вечері. Саме час спробувати!

Опис приготування:

Кролика ви можете гасити цілком або шматочками, останній варіант зручніше, як на мене. Для приготування тушкованого кролика з грибами нам знадобиться біле сухе вино, гриби (печериці), томатне пюре (можете приготувати самостійно, це не складно) або томатна паста. Раджу додати кмину і базиліка для аромату.

  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
  • Кролик - 1 штука
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Вино - 1 Склянка
  • Томатне пюре - 2 Ст. Ложки (або макаронні вироби)
  • Цибуля - 2 штуки
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Гриби - 8-10 штук
  • Вода - 1 Склянка
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Зелень, спеції - За смаком
кролик, тушкований з грибами - фото крок 1
Тушку кролика необхідно порізати на шматки.
кролик, тушкований з грибами - фото крок 2
Розігрійте сковороду, влийте масло. Обсмажте кролика з усіх боків до золотистого кольору.
Потім відкладіть в тарілку.
кролик, тушкований з грибами - фото крок 3
На ту ж сковороду додайте масло вершкове. Цибуля поріжте півкільцями і обсмажте, додайте до нього також часник нарізаний, лавровий лист, спеції, обсмажуйте, поки цибуля не стане м'яким. Гриби поріжте четвертинками (не дрібне) і додайте до цибулі. Перемішайте все і готуйте до м'якості грибів.
кролик, тушкований з грибами - фото крок 4
Змішайте (можна за допомогою блендера) борошно, воду, вино і томатне пюре. Влийте все в сковороду до грибів з цибулею. Вогонь додайте, доведіть вміст сковороди до кипіння. Потім ще готуйте хвилини 3.
кролик, тушкований з грибами - фото крок 5
Зменшіть вогонь, зробивши його маленьким, викладіть шматочки кролика на сковороду.
кролик, тушкований з грибами - фото крок 6
Гасіть годину-півтора, м'ясо повинно стати м'яким і легко відділятися від кісток.
кролик, тушкований з грибами - фото крок 7
Готового кролика, тушкованого з грибами подавайте, посипавши зеленню. Як гарнір можете використовувати картоплю запечену або відварну.
кролик, тушкований з грибами - фото крок 8
Смачного!

Схожі рецепти