Кролик, тушкований з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Класичне поєднання кролика з вином скрасить грибний акцент: ароматні печериці, ніжне м'ясо кролика, легкий винний присмак вбивати наповал ваших гостей на званій вечері. Саме час спробувати!
Кролика ви можете гасити цілком або шматочками, останній варіант зручніше, як на мене. Для приготування тушкованого кролика з грибами нам знадобиться біле сухе вино, гриби (печериці), томатне пюре (можете приготувати самостійно, це не складно) або томатна паста. Раджу додати кмину і базиліка для аромату.
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Кролик - 1 штука
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Вино - 1 Склянка
- Томатне пюре - 2 Ст. Ложки (або макаронні вироби)
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 1-2 зубчиків
- Гриби - 8-10 штук
- Вода - 1 Склянка
- Лавровий лист - 1 штука
- Зелень, спеції - За смаком
Тушку кролика необхідно порізати на шматки.
Розігрійте сковороду, влийте масло. Обсмажте кролика з усіх боків до золотистого кольору.
Потім відкладіть в тарілку.
Потім відкладіть в тарілку.
На ту ж сковороду додайте масло вершкове. Цибуля поріжте півкільцями і обсмажте, додайте до нього також часник нарізаний, лавровий лист, спеції, обсмажуйте, поки цибуля не стане м'яким. Гриби поріжте четвертинками (не дрібне) і додайте до цибулі. Перемішайте все і готуйте до м'якості грибів.
Змішайте (можна за допомогою блендера) борошно, воду, вино і томатне пюре. Влийте все в сковороду до грибів з цибулею. Вогонь додайте, доведіть вміст сковороди до кипіння. Потім ще готуйте хвилини 3.
Зменшіть вогонь, зробивши його маленьким, викладіть шматочки кролика на сковороду.
Гасіть годину-півтора, м'ясо повинно стати м'яким і легко відділятися від кісток.
Готового кролика, тушкованого з грибами подавайте, посипавши зеленню. Як гарнір можете використовувати картоплю запечену або відварну.
Смачного!