Кролик, тушкований з картоплею в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Кроляче м'ясо дуже корисне, але його ще потрібно приготувати смачно, чи не так? З цього рецепта ви дізнаєтеся, приготувати кролика, тушкованого з картоплею в духовці легко і просто на обід або вечерю.
Страви з ніжного і смачного кролячого м'яса не так вже й часто з'являються на наших столах. А даремно! М'ясо кролика готується дуже легко, з нього можна приготувати і прості, і вишукані страви. Сьогодні я розповім, як приготувати відмінне блюдо до обіду або вечері. Кролик, тушкований з картоплею в духовці, буде частим гостем у вашому меню.
- М'ясо кролика без кісток - 300-400 грам
- Картопля - 4-5 штук
- Помідор - 2-3 штук
- Перець болгарський - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Спаржева квасоля - 100 грам
- Горошок зелений заморожений - 50-100 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 40-50 грам (за смаком)
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
- Сіль - 2/3 чайних ложки (за смаком)
- Лавровий лист - 1-2 штук
Підготуємо продукти. М'ясо кролика ретельно промиємо й наріжемо на невеликі шматочки. Маленькими кубиками нарізаємо цибулю, болгарський перець і помідори. Спаржеву квасоля теж наріжемо на невеликі шматочки.
Розігріємо сковороду з вершковим маслом, додамо дві ложки рослинної. Обсмажити кролика до легкого золотистого кольору.
Перекладаємо обсмаженого кролика в посуд, в якій будемо гасити наше блюдо. А на сковороду додамо рослинного масла, обсмажуємо хвилин 5 перець з ріпчастою цибулею.
Додамо нарізані помідори, тушкуємо-обсмажуємо хвилин 10.
Перекладаємо вміст сковороди до кролику, додамо квасоля і горошок. Очистимо картопля, наріжемо його, як вам подобається, але не дуже дрібно. Додамо сіль, перець, лавровий лист. Наливаємо приблизно півтори склянки води. Накриваємо кришкою і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку.
Тушкуємо кролика приблизно 1 час, але краще орієнтуватися по мірі готовності м'яса, адже духовки і кролики у всіх різні. І ось таке смачне блюдо у нас в підсумку вийде.