Кролик, тушкований в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Правильно приготовлений кролик - дуже смачна страва. Його можна запікати, смажити, гасити, варити. Сьогодні розповім, як приготувати кролика, тушкованого в духовці, в соусі на основі червоного вина.
Кролика можна купити вже обробленої або цілком. В магазині, найчастіше, він продається без голови, випатраний, тому залишається тільки його помити і обробити. Є кілька перевірених способів приготування, наприклад, зі сметаною, з гірчицею, у вині. Готую кролика в казані, можна і в каструлі, але з товстим дном.
- Кролик - 1 штука
- Оливкова олія - 0, 5 склянки
- Цибуля - 15 штук
- Часник - 6 зубчиків
- Сіль, перець - За смаком
- Борошно - За смаком
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Вода - 1 Склянка
- Червоне сухе вино - 1 Склянка
- Лавровий лист - 2 штуки
- Обкладинка - 1 штука (паличка)
1. Чищу весь лук (у мене невеликі головки). Розрізаю його на половинки і заливаю холодною водою, залишаю на деякий час, щоб пішла гіркота.
2. Кролика мою і обробляють. Обвалюють у борошні й обсмажую в каструлі з додаванням оливкової олії, часнику, лаврового листа і кориці до рум'яної скоринки, потім перекладаю в тарілку.
3. Каструлю не знімаю з вогню, вливаю вино і воду, випарюють і отскребать утворився жир. Повертаю в каструлю кролика, додаю весь лук, томатну пасту, сіль і перець, доводжу до кипіння.
4. Знімаю каструлю з вогню, відправляю в розігрітий до 175-180 градусів духовку на 90 хвилин. Дістаю каструлю, доводжу страву за смаком спеціями і повертаю назад на 30 хвилин. Подаю кролика разом з цибулею і соусом.