Рецепт Кролик, тушкований в духовці фото

Кролик, тушкований в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Кролик
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 20 хв.

Правильно приготовлений кролик - дуже смачна страва. Його можна запікати, смажити, гасити, варити. Сьогодні розповім, як приготувати кролика, тушкованого в духовці, в соусі на основі червоного вина.

Опис приготування:

Кролика можна купити вже обробленої або цілком. В магазині, найчастіше, він продається без голови, випатраний, тому залишається тільки його помити і обробити. Є кілька перевірених способів приготування, наприклад, зі сметаною, з гірчицею, у вині. Готую кролика в казані, можна і в каструлі, але з товстим дном.

  • Кролик - 1 штука
  • Оливкова олія - 0, 5 склянки
  • Цибуля - 15 штук
  • Часник - 6 зубчиків
  • Сіль, перець - За смаком
  • Борошно - За смаком
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Вода - 1 Склянка
  • Червоне сухе вино - 1 Склянка
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Обкладинка - 1 штука (паличка)
кролик, тушкований в духовці - фото крок 1
1. Чищу весь лук (у мене невеликі головки). Розрізаю його на половинки і заливаю холодною водою, залишаю на деякий час, щоб пішла гіркота.
кролик, тушкований в духовці - фото крок 2
2. Кролика мою і обробляють. Обвалюють у борошні й обсмажую в каструлі з додаванням оливкової олії, часнику, лаврового листа і кориці до рум'яної скоринки, потім перекладаю в тарілку.
кролик, тушкований в духовці - фото крок 3
3. Каструлю не знімаю з вогню, вливаю вино і воду, випарюють і отскребать утворився жир. Повертаю в каструлю кролика, додаю весь лук, томатну пасту, сіль і перець, доводжу до кипіння.
кролик, тушкований в духовці - фото крок 4
4. Знімаю каструлю з вогню, відправляю в розігрітий до 175-180 градусів духовку на 90 хвилин. Дістаю каструлю, доводжу страву за смаком спеціями і повертаю назад на 30 хвилин. Подаю кролика разом з цибулею і соусом.

Схожі рецепти