Сібас смажений
(покроковий рецепт з фото)
Сибас - смачна риба, з якої можна приготувати чимало чудових страв. Для мене жарка - кращий варіант приготування цієї рибки. Ніжний і соковитий з хрусткою скоринкою… просто смакота!
Сібас стає все більш популярний на наших кухнях. М'ясо цієї риби дуже ніжне, плюс в ній мало кісток. Я часто готую цю рибку, і сьогодні поділюся рецептом, як приготувати сібас, обсмажити його на сковороді з двома видами масла. Для смаження змішайте рослинне масло з вершковим і смажте, не перегортаючи рибу завчасно, поки не утвориться скоринка. Скоринка не дозволяє вийти соку при смаженні, саме це робить рибку соковитою і смачною. Я брала тонкі шматочки, тому обсмажувала зовсім недовго. Смачного!
- Сибас - 400 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Борошно - 1/2 склянки
Борошно змішайте з сіллю і насипте в суху посуд.
Рибу промийте, обсушити паперовим рушником. Кожен шматочок обваляйте в борошні.
Розігрійте сковороду, розтопіть вершкове масло і додайте оливкову.
Викладіть рибу на сковороду і обсмажте протягом 5-7 хвилин до золотистої скоринки.
Переверніть рибку і обсмажте з іншого боку до золотистого кольору 4-5 хвилин. Риба готова! Якщо у вас шматочки риби товстіший, смажте більше часу.