Сібас з розмарином і лимоном
(покроковий рецепт з фото)
Ця риба не володіє особливими специфічними якостями, тому її не потрібно обробляти спеціальними кулінарними шедеврами. Досить гілочки розмарину і лимона. Здивовані? А ви спробуйте!
Обов'язково під час запікання сибаса під ним повинна бути подушка з цибулевих кілець або фенхеля, нарізаного таким же чином. Це робиться для того, щоб риба не варилася у власному соку, оскільки сібас під час запікання виділяє достатню кількість жиру, і лимон - сік. Такий сібас з розмарином і лимоном в духовці готується за годину і ідеально поєднується з овочевим салатом і зеленню.
- Сибас - 1 штук
- Розмарин - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Часник - 2 зубчиків
- Сіль - За смаком
- Оливкова олія - За смаком
1. Розмарин ідеально доповнює смак риби, а лимон надає їй ще більшу пікантність. Отже, чистим, потрошимо і ретельно миємо рибу. Чистимо і нарізаємо лимон на часточки.
2. Чистимо і подрібнюємо часник, podgotavlivaem розмарину і лимона.
3. Робимо на рибі поперечні надрізи, поміщаємо всередину лимон і розмарин. Саму рибу натираємо оливковою олією і подрібненим часником.
4. Викладаємо рибу на подушку з лука і відправляємо в розігріту духовку запікатися. Риба готується близько 35-40 хвилин. При бажанні її можна помістити в фольгу і за 10 хвилин до готовності зняти її, щоб на сібас утворилася золотава скоринка.
5. Запечена сібас виходить просто чудовим! При бажанні можна зробити "подушку" з картоплі з цибулею.
6. Готову рибу викладаємо на листя салату або зелень і подаємо до столу. Овочевий салат з такою рибою буде поєднуватися ідеально!