Сібас на пару з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування сибаса на пару з овочами. В даному блюді риба дуже добре поєднується з овочами. Тут сібас можна замінити іншою рибою - наприклад, фореллю, судаком, doradoj.
Риба, приготована на пару - це, мабуть, одне з найбільш корисних і поживних гарячих страв. В даному випадку я пропоную приготувати сибаса на пару, однак практично аналогічним способом ви можете приготувати будь-яку іншу рибу з овочами за цим рецептом. Блюдо виходить дієтичне, легке, поживна - любителям здорового харчування обов'язково сподобається. Риба готується відразу разом з овочами, тому виходить відразу і основне блюдо, і гарнір - знову ж, зручно. Загалом, хороший рецепт, освоїти який дуже корисно. Хай щастить!
- Часник - 2 часточки
- Морква - 150 грам
- Перець і сіль - 1 За смаком
- Сібас - 500 грам
- Лимон або вапно - 1 штука
- Цвітна капуста - 200 грам
- Розмарин - 1 За смаком (по бажанню)
- Брокколі - 200 грам
1. Очищаємо моркву і тоненькими кружальцями нарізаємо.
2. Так само дрібно нарізаємо зелень і подрібнюємо часник. Потім перекладаємо в посуд і змішуємо. Додамо сюди соку з половинки лимона або лайма, перемішуємо.
3. Рибу очищаємо і фаршируємо зеленню. Не забуваємо посолити і поперчити.
4. Рибу викладаємо в пароварку. Воду наливаємо так, що б до дна пароварки вона не доходила.
5. До риби додаємо овочі, солимо. Доводимо до кипіння воду, накриваємо кришкою. Приблизно хвилин десять варимо овочі та рибу на пару. Додаємо розмарин та варимо ще хвилин п'ятнадцять.
6. Після викладаємо рибу і овочі на блюдо і можемо подавати.