Рецепт Запечена сібас з овочами фото

Запечена сібас з овочами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Сибас
Роздільне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Страви цілком

Риба неймовірно корисна для організму, так як містить в собі фосфор, білок і насичені жирні кислоти. Щоб смачно приготувати сибаса, досить просто запекти його в духовці з різними овочами.

Щоб смачно приготувати рибу, обов'язково потрібно підібрати відповідні спеції і використовувати свіжі овочі. Про те, як приготувати запечений сібас з овочами, ви зможете дізнатися з цього рецепта. Таке ароматне блюдо буде доречно на будь-якому застілля.

  • Сибас - 2 штуки
  • Розмарин - 1 Ст. Ложка (листя)
  • Сіль морська - 1 Чайна ложка
  • Перець чорний мелений - 1/4 чайних ложки
  • Перець солодкий червоний - 1 штука (паприка)
  • Кабачки - 200 грам
  • Чебрець - 5 грам
  • Часник - 3 штуки (часточки)
  • Лимонний сік - 30 мілілітрів
  • Оливкова олія - 40 мілілітрів
  • Перець солодкий зелений - 1 штука
  • Каперсами - 30 грам
запечена сібас з овочами - фото крок 1
Rиbu чистий, дістаньте з неї нутрощі і зябра. Гарненько промийте і відкладіть їх просушитися. Тим часом приготуйте маринад. Для цього дуже дрібно нарубати листя чебрецю і розмарину і з'єднайте їх з меленим часником. Спеції покладіть в ступку і розітріть з оливковою олією, сіллю і перцем, влийте лимонний сік.
запечена сібас з овочами - фото крок 2
Жароміцний посуд змастіть оливковою олією, щоб продукти не прилипали до нього в процесі запікання. Викладіть на блюдо підготовлену рибу. Рясно змастіть сибаса часниковим маринадом.
запечена сібас з овочами - фото крок 3
З солодкого перцю видаліть насіння. Крупно наріжте паприку і кабачки. Викладіть овочі до сібас і присипте каперсами. Полийте залишками маринаду.
запечена сібас з овочами - фото крок 4
Розігрійте духовку до 180 градусів. Поставте блюдо з сібас і овочами запікатися на двадцять хвилин. Переведіть в режим "гриль" і запікайте ще 20 хвилин до рум'яної скоринки.

Схожі рецепти