Запечена сібас з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Риба неймовірно корисна для організму, так як містить в собі фосфор, білок і насичені жирні кислоти. Щоб смачно приготувати сибаса, досить просто запекти його в духовці з різними овочами.
Щоб смачно приготувати рибу, обов'язково потрібно підібрати відповідні спеції і використовувати свіжі овочі. Про те, як приготувати запечений сібас з овочами, ви зможете дізнатися з цього рецепта. Таке ароматне блюдо буде доречно на будь-якому застілля.
- Сибас - 2 штуки
- Розмарин - 1 Ст. Ложка (листя)
- Сіль морська - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 1/4 чайних ложки
- Перець солодкий червоний - 1 штука (паприка)
- Кабачки - 200 грам
- Чебрець - 5 грам
- Часник - 3 штуки (часточки)
- Лимонний сік - 30 мілілітрів
- Оливкова олія - 40 мілілітрів
- Перець солодкий зелений - 1 штука
- Каперсами - 30 грам
Rиbu чистий, дістаньте з неї нутрощі і зябра. Гарненько промийте і відкладіть їх просушитися. Тим часом приготуйте маринад. Для цього дуже дрібно нарубати листя чебрецю і розмарину і з'єднайте їх з меленим часником. Спеції покладіть в ступку і розітріть з оливковою олією, сіллю і перцем, влийте лимонний сік.
Жароміцний посуд змастіть оливковою олією, щоб продукти не прилипали до нього в процесі запікання. Викладіть на блюдо підготовлену рибу. Рясно змастіть сибаса часниковим маринадом.
З солодкого перцю видаліть насіння. Крупно наріжте паприку і кабачки. Викладіть овочі до сібас і присипте каперсами. Полийте залишками маринаду.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Поставте блюдо з сібас і овочами запікатися на двадцять хвилин. Переведіть в режим "гриль" і запікайте ще 20 хвилин до рум'яної скоринки.