Сібас копчений
(покроковий рецепт з фото)
Спеції додадуть вашій рибі неповторний аромат і смак. Таким чином можна коптити не тільки сібас, але і іншу рибу. Але саме сібас виходить просто дивовижно.
Копчену рибу можна приготувати і в домашніх умовах. Це досить просто: спочатку підготуйте спеції для риби. А саме зітреш коріандр, змішайте його з цедрою, сіллю, цукром і перцем. Вийшла сумішшю натріть рибу і залиште на кілька годин маринуватися. Потім вистелити глибоку сковороду фольгою, насипте цукру, чебрець і розмарин. Встановіть решітку, накрийте кришкою і поставте на вогонь. Не забудьте відкрити вікна, так як буде диміти, а найкраще готуйте цю страву на відкритому повітрі. Смачного!
- Сибас - 2 штуки
- Лимон - 1 штука
- Вапно - 1 штука
- Гілочка чебрецю - 2-3 штук
- Гілочка розмарину - 2-3 штук
- Цукор коричневий - 2 Ст. Ложки
- Koriandr - 0, 5 чайних ложки
- Сіль, перець - За смаком
Зніміть цедру лимона і лайма.
Подрібніть в ступці коріандр, додайте цедру, дрібку цукру, сіль, перець і перемішайте.
Вийшла сумішшю натріть рибу і залиште на кілька годин маринуватися.
Глибоку сковороду вистелити фольгою, насипте цукру, чебрець і розмарин. Встановіть решітку, накрийте кришкою і поставте на вогонь. Не забудьте відкрити вікна, так як буде диміти, а найкраще готуйте цю страву на відкритому повітрі.
Коли сковорода добре розігріється, покладіть на решітку рибу і коптити близько 20 хвилин не перевертаючи. На стіл подайте зі свіжими овочами та зеленню.