Дріжджове тісто на майонезі
(покроковий рецепт з фото)
У світі існує безліч випічки. Як правило, робиться вона на основі тесту. Тісто буває різний. Дане тісто слід віднести до безопарною дріжджового тесту.
Тісто дріжджове безопарне багатьом подобається тим, що не потрібно витрачати багато часу на приготування опари, а значить - можна отримати м'яке і смачне тісто за меншу кількість часу.
- Майонез - 150 грам
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Цукор - 4-5 Ст. Ложок
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вода або молоко - 280-300 мілілітрів (не має особливого значення, що саме ви візьмете. Я роблю на воді.)
- Дріжджі - 11 грам (сухі швидкодіючі)
У миску помістіть дріжджі. Я використовую сухі, їх я взяла 1 ст. Ложку. Влийте 1 склянка води. Додайте сіль і цукор. Розведіть дріжджі в воді.
Залиште дріжджі в мисці просто на столі. Ті 10 хвилин прокинуться, і на поверхні рідини з'явиться "шапочка" .
Просійте пшеничну муку двічі. Це необхідно, щоб приготувати дріжджове тісто на майонезі.
В іншій мисці з'єднайте дріжджову воду, додавши до неї ще води. Всього за рецептом води потрібно 280-300 мл. Різниця пов'язана з тим, яку муку ви будете використовувати. У різних виробників різна борошно. В процесі замісу тіста ви зрозумієте, чи потрібно вам ще води, але можу сказати від себе, що 300 мл. В самий раз при будь-борошні.
Отже, в миску вливаємо дріжджову воду, додаємо ще трохи води, щоб вийшло всього рідини 300 мл. Додаємо майонез (яйця вже не кладемо). Перемішуємо.
Отже, в миску вливаємо дріжджову воду, додаємо ще трохи води, щоб вийшло всього рідини 300 мл. Додаємо майонез (яйця вже не кладемо). Перемішуємо.
Влийте отриману рідину в миску з борошном.
Замісити тісто. Я використовую для цього міксер. Час замісу - 5-7 хвилин.
Як результат отримаємо ось таке шикарне тісто. Воно абсолютно не липне до рук. У нього не кладуть яйця і масло, бо все це вже є в майонезі.
Дайте тесту піднятися (затягніть миску плівкою, щоб тісто не сохло і до тесту не надходив холодне повітря). Тісто підніметься через 1-1, 5 годину. Тісто потрібно обминути - і можна приступати до роботи з ним. З такого тіста вийдуть відмінні булочки, пиріжки та великі пироги.