Рецепт Дріжджове тісто на майонезі фото

Дріжджове тісто на майонезі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Кефір
Вегетаріанське харчування
На вечерю , На полуденок
Випічка
Кількість порцій: 30
Час приготування: 2 г. 0 хв.

У світі існує безліч випічки. Як правило, робиться вона на основі тесту. Тісто буває різний. Дане тісто слід віднести до безопарною дріжджового тесту.

Опис приготування:

Тісто дріжджове безопарне багатьом подобається тим, що не потрібно витрачати багато часу на приготування опари, а значить - можна отримати м'яке і смачне тісто за меншу кількість часу.

  • Майонез - 150 грам
  • Борошно пшеничне - 500 грам
  • Цукор - 4-5 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Вода або молоко - 280-300 мілілітрів (не має особливого значення, що саме ви візьмете. Я роблю на воді.)
  • Дріжджі - 11 грам (сухі швидкодіючі)
дріжджове тісто на майонезі - фото крок 1
У миску помістіть дріжджі. Я використовую сухі, їх я взяла 1 ст. Ложку. Влийте 1 склянка води. Додайте сіль і цукор. Розведіть дріжджі в воді.
дріжджове тісто на майонезі - фото крок 2
Залиште дріжджі в мисці просто на столі. Ті 10 хвилин прокинуться, і на поверхні рідини з'явиться"шапочка" .
дріжджове тісто на майонезі - фото крок 3
Просійте пшеничну муку двічі. Це необхідно, щоб приготувати дріжджове тісто на майонезі.
дріжджове тісто на майонезі - фото крок 4
В іншій мисці з'єднайте дріжджову воду, додавши до неї ще води. Всього за рецептом води потрібно 280-300 мл. Різниця пов'язана з тим, яку муку ви будете використовувати. У різних виробників різна борошно. В процесі замісу тіста ви зрозумієте, чи потрібно вам ще води, але можу сказати від себе, що 300 мл. В самий раз при будь-борошні.
Отже, в миску вливаємо дріжджову воду, додаємо ще трохи води, щоб вийшло всього рідини 300 мл. Додаємо майонез (яйця вже не кладемо). Перемішуємо.
дріжджове тісто на майонезі - фото крок 5
Влийте отриману рідину в миску з борошном.
дріжджове тісто на майонезі - фото крок 6
Замісити тісто. Я використовую для цього міксер. Час замісу - 5-7 хвилин.
дріжджове тісто на майонезі - фото крок 7
Як результат отримаємо ось таке шикарне тісто. Воно абсолютно не липне до рук. У нього не кладуть яйця і масло, бо все це вже є в майонезі.
дріжджове тісто на майонезі - фото крок 8
Дайте тесту піднятися (затягніть миску плівкою, щоб тісто не сохло і до тесту не надходив холодне повітря). Тісто підніметься через 1-1, 5 годину. Тісто потрібно обминути - і можна приступати до роботи з ним. З такого тіста вийдуть відмінні булочки, пиріжки та великі пироги.

Схожі рецепти