Піца в духовці (тісто на майонезі)
(покроковий рецепт з фото)
Кожні вихідні я готую вдома піцу для друзів. Основою піци звичайно ж є тісто, яке я вважаю за краще робити на майонезі. У підсумку виходить дуже гідна випічка. М'яка і дуже смачна!
Запам'ятовуйте, як приготувати піцу в духовці (тісто на майонезі), щоб радувати себе справжньою домашньою випічкою. Начинку для піци можна змінювати відповідно до своїх смакових уподобань. Наприклад, іноді я додаю мариновані гриби або солодкий болгарський перець. Кількість тесту можна пропорційно збільшувати в залежності від розміру дека. Пропорція така: 1/2/3 (яйце / майонез / мука). Вдалого приготування!
- Яйце - 1 штука
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Кетчуп гострий - За смаком
- Корнішони - 5-6 штук
- Ковбаса - За смаком (варена і салямі)
- Помідори - 2 штуки
- Сир твердий - 150 грам
- Спеції - За смаком (перець, орегано)
Забиваємо в глибоку тарілку яйця. Додаємо майонез.
Збиваємо масу віночком, досипаємо борошно.
Замішуємо густе і липке тісто.
Змащуємо деко олією і акуратно розподіляємо по ньому тісто.
Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого.
Змащуємо тісто кетчупом і викладаємо цибулю.
Корнішони дрібно нарізаємо і розкладаємо зверху.
Обидва види ковбаси нарізаємо соломкою. Викладаємо поверх корнішонів.
Присипаємо спеціями і викладаємо шар порізаних кружечками томатів.
Посипаємо верхівку піци тертим сиром. Відправляємо в духовку запікатися. Температура - 180 градусів. Час запікання залежить від вашої духовки, зазвичай це займає не більше 30 хвилин.
Смачного!