Рецепт Бурум з куркою фото

Бурум з куркою
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Птах, Курка
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок

Ця страва, на мою думку, дуже нагадує шаурму: м'ясо і овочі з соусом, загорнуті в лаваш. Тільки готується воно не зовсім просто, є багато нюансів. Заходьте і дивіться рецептуру.

Бурум з куркою - страва не зовсім просте. Для початку ми зваримо аджику з перцю, лука, морква, помідорів і часнику. Така аджика стане в нагоді не тільки для цієї страви, але і як соус до інших м'ясних страв. Також ми приготуємо вершковий соус з часником на основі мацоні і сметани. Курку замарінуем в пікантному маринаді, а потім обсмажити. Ну, і зберемо сам Бурума: лаваш намажемо аджикою, потім викладемо свіжі помідори, цибуля і мариновані огірки, додамо обсмажену курку. Поллємо все це вершковим соусом і загорніть в лаваш. Прекрасна закуска або повноцінне блюдо на столі готове! І на природу взяти з собою, і просто перекусити можна, дуже смачно!

  • Морква - 500 кілограм (для аджики)
  • Помідори - 700 кілограм (для аджики)
  • Перецьь болгарський - 1 кілограм (для аджики)
  • Цибуля ріпчаста - 500 грам (для аджики)
  • Часник - 200 грам (для аджики)
  • Зелень - 100 грам (для аджики)
  • Олія соняшникова - 150 мілілітрів (для аджики)
  • Сіль - 1 Ст. Ложка (для аджики)
  • Перецьь чилі - 100 грам (для аджики)
  • Maconi - 250 грам (для соусу)
  • Крем - 250 грам (для соусу)
  • Часник - 5 зубчиків (для соусу)
  • Зелень - 4 штуки (для соусу)
  • Філе стегна курки - 700 грам
  • Олія соняшникова - 100 мілілітрів (для маринаду)
  • Чебрець свіжий - 10 грам (для маринаду)
  • Базилік свіжий - 10 грам (для маринаду)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука (для маринаду)
  • Сіль - За смаком (для маринаду)
  • Перець - За смаком (для маринаду)
  • Помідори - 4 штуки
  • Лук червоний - 4 штуки
  • Огірок маринований - 4 штуки
  • Лаваш - 4 штуки
бурум з куркою - фото крок 1
1. Зробимо аджику. Всі інгредієнти для неї пропустіть через м'ясорубку.
бурум з куркою - фото крок 2
2. Викладіть все у велику каструлю. Додайте масло, сіль.
бурум з куркою - фото крок 3
3. Варіть до загусання на невеликому вогні, постійно помішуючи.
бурум з куркою - фото крок 4
4. Для соусу: з мацоні злийте рідину. Мацоні змішайте з іншими інгредієнтами для соусу і добре перемішайте.
бурум з куркою - фото крок 5
5. Змішайте всі інгредієнти для маринаду.
бурум з куркою - фото крок 6
6. Курячі стегна помийте і залийте отриманим маринадом. Залиште маринуватися мінімум на годину.
бурум з куркою - фото крок 7
7. Викладіть на деко стегна і запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 45 хвилин.
бурум з куркою - фото крок 8
8. Збираємо Бурума. Наріжте помідори і огірки гуртками, цибуля - півкільцями.
бурум з куркою - фото крок 9
9. Лаваш розгорніть, змастіть його аджикою.
бурум з куркою - фото крок 10
10. Викладіть нарізані овочі.
бурум з куркою - фото крок 11
11. Потім - нарізані курячі стегна, полийте все соусом.
бурум з куркою - фото крок 12
12. Загорніть лаваш, подайте його до столу. Смачного!

Схожі рецепти