Бурум з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва, на мою думку, дуже нагадує шаурму: м'ясо і овочі з соусом, загорнуті в лаваш. Тільки готується воно не зовсім просто, є багато нюансів. Заходьте і дивіться рецептуру.
Бурум з куркою - страва не зовсім просте. Для початку ми зваримо аджику з перцю, лука, морква, помідорів і часнику. Така аджика стане в нагоді не тільки для цієї страви, але і як соус до інших м'ясних страв. Також ми приготуємо вершковий соус з часником на основі мацоні і сметани. Курку замарінуем в пікантному маринаді, а потім обсмажити. Ну, і зберемо сам Бурума: лаваш намажемо аджикою, потім викладемо свіжі помідори, цибуля і мариновані огірки, додамо обсмажену курку. Поллємо все це вершковим соусом і загорніть в лаваш. Прекрасна закуска або повноцінне блюдо на столі готове! І на природу взяти з собою, і просто перекусити можна, дуже смачно!
- Морква - 500 кілограм (для аджики)
- Помідори - 700 кілограм (для аджики)
- Перецьь болгарський - 1 кілограм (для аджики)
- Цибуля ріпчаста - 500 грам (для аджики)
- Часник - 200 грам (для аджики)
- Зелень - 100 грам (для аджики)
- Олія соняшникова - 150 мілілітрів (для аджики)
- Сіль - 1 Ст. Ложка (для аджики)
- Перецьь чилі - 100 грам (для аджики)
- Maconi - 250 грам (для соусу)
- Крем - 250 грам (для соусу)
- Часник - 5 зубчиків (для соусу)
- Зелень - 4 штуки (для соусу)
- Філе стегна курки - 700 грам
- Олія соняшникова - 100 мілілітрів (для маринаду)
- Чебрець свіжий - 10 грам (для маринаду)
- Базилік свіжий - 10 грам (для маринаду)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (для маринаду)
- Сіль - За смаком (для маринаду)
- Перець - За смаком (для маринаду)
- Помідори - 4 штуки
- Лук червоний - 4 штуки
- Огірок маринований - 4 штуки
- Лаваш - 4 штуки