Рецепт Азербайджанський плов з куркою фото

Азербайджанський плов з куркою
(покроковий рецепт з фото)

Азербайджанська кухня
Птах , Курка , Крупи , Мал
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Рекомендую цей рецепт азербайджанського плову з куркою всім любителям смачної східної їжі. Ідеально для святкової вечері. Дивимося і записуємо.

Опис приготування:

Для приготування азербайджанського плову з куркою нам знадобиться рис басматі (в ідеалі) або хоча б пропарений. Для рису не шкодуйте масла - топленого вершкового або рослинного. Шафрані інші спеції (суміш перців, наприклад) додасть неперевершений аромат.

  • Мал - 400-500 грам
  • Курка - 600 грам
  • Олія - 3-4 Ст. Ложок
  • Шафран - 1 Чайна ложка
  • Цибуля - 1-2 штук
  • Спеції - За смаком
азербайджанський плов з куркою - фото крок 1
Малдля початку замочіть в підсоленій воді хвилин на 15.
азербайджанський плов з куркою - фото крок 2
Варимо рис, але не до готовності.
азербайджанський плов з куркою - фото крок 3
До рису додаємо шафран і масло.
азербайджанський плов з куркою - фото крок 4
Розігріваємо сковороду з маслом.
азербайджанський плов з куркою - фото крок 5
Викладаємо курку нарізану з цибулею (попередньо її можна замаринувати, але не обов'язково).
азербайджанський плов з куркою - фото крок 6
Зверху - Мал. Можна трохи води підлити, але зовсім трохи.
азербайджанський плов з куркою - фото крок 7
Закриваємо кришку і на маленький вогонь на годину.
азербайджанський плов з куркою - фото крок 8
Подаємо на подовженій тарілці.
Ось такий чудовий азербайджанський плов з куркою вийшов. Смачного!

Схожі рецепти