Азербайджанський плов з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Рекомендую цей рецепт азербайджанського плову з куркою всім любителям смачної східної їжі. Ідеально для святкової вечері. Дивимося і записуємо.
Для приготування азербайджанського плову з куркою нам знадобиться рис басматі (в ідеалі) або хоча б пропарений. Для рису не шкодуйте масла - топленого вершкового або рослинного. Шафрані інші спеції (суміш перців, наприклад) додасть неперевершений аромат.
- Мал - 400-500 грам
- Курка - 600 грам
- Олія - 3-4 Ст. Ложок
- Шафран - 1 Чайна ложка
- Цибуля - 1-2 штук
- Спеції - За смаком
Малдля початку замочіть в підсоленій воді хвилин на 15.
Варимо рис, але не до готовності.
До рису додаємо шафран і масло.
Розігріваємо сковороду з маслом.
Викладаємо курку нарізану з цибулею (попередньо її можна замаринувати, але не обов'язково).
Зверху - Мал. Можна трохи води підлити, але зовсім трохи.
Закриваємо кришку і на маленький вогонь на годину.
Подаємо на подовженій тарілці.
Ось такий чудовий азербайджанський плов з куркою вийшов. Смачного!
Ось такий чудовий азербайджанський плов з куркою вийшов. Смачного!