Рецепт Плов азербайджанський з сухофруктами фото

Плов азербайджанський з сухофруктами
(покроковий рецепт з фото)

Азербайджанська кухня
Крупи , Мал , Басматі
Низькокалорійні
На обід , На вечерю , Святковий обід
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Справжній азербайджанський плов з сухофруктами ви ніколи і не з чим не переплутати, тому що у нього неповторний ні з чим не порівнянний смак і аромат!


Опис приготування:

Рецепт приготування азербайджанського плову з сухофруктами я розпитала у свого друга, який працює в одному азербайджанському ресторані. Якось, зайшовши до нього в гості, я спробувала це диво і втратила спокій. Повірте мені, всі ті варіанти плову, які я робила і пробувала до цього, не йдуть ні в яке порівняння з цим шедевром кулінарного мистецтва! !! У нього настільки приголомшливий смак і аромат, що словами передати це просто не можливо. Як виявилося, приготувати плов азербайджанський з сухофруктами в домашніх умовах не так вже й складно, головне - знати що за чим іде. Тому ви відправляйтеся в магазин за продуктами, і приступимо до справи негайно.

  • Рис басмати - 500 грам
  • Масло вершкове топлене - 200 грам
  • Ізюм - 150 грам
  • Чорнослив - 150 грам
  • Alyce або Кизил - 150 грам
  • Горіхи - 200-250 грам (волоські або мигдаль)
  • Шафран - 1 Чайна ложка
  • Лаваш - 1-2 штук
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
плов азербайджанський з сухофруктами - фото крок 1
Для початку нам необхідно відварити рис до повної його готовності. Тепер ми беремо казан (без нього ніяк) і вистилає його дно лавашем. Казан ставимо на маленький вогонь.
плов азербайджанський з сухофруктами - фото крок 2
Далі ми акуратно викладаємо рис на лаваш і рівномірно його розподіляємо по всьому периметру. Потім ми накриваємо казан рушником, а потім кришкою. Ця складна конструкція дозволить нам зробити рис неймовірно розсипчастим. У такому стані ми залишаємо рис на пів години на самому маленькому вогні.
плов азербайджанський з сухофруктами - фото крок 3
Поки наш рис готується, ми насипаємо пару пучок шафрану в ступку, додаємо сіль і перетираємо цю суміш.
плов азербайджанський з сухофруктами - фото крок 4
Тепер заливаємо суміш шафрану і солі невеликою кількістю окропу.
плов азербайджанський з сухофруктами - фото крок 5
Після закінчення півгодини ми відкриваємо кришку казана і заливаємо в рис розтоплене масло і приготовлену суміш шафрану і солі. Знову накриваємо рушником і кришкою і ще на 20-30 хвилин ставимо на повільний вогонь.
плов азербайджанський з сухофруктами - фото крок 6
Тепер на необхідно поставити нашу сухофрукти і горіхи на водяну баню, щоб вони гарненько розм'якшилися. Додаємо до них трохи солі і топленого масла і накриваємо кришкою, поки вони не стануть достатньо м'якими.
плов азербайджанський з сухофруктами - фото крок 7
По суті, наш плов готовий, і ми можемо подавати його до столу. Але якщо робити все як годиться, то нам необхідно нагріти керамічну таріль і викласти на нього плов, а на сам плов викладаємо сухофрукти і горіхи. Ось тепер можна приступати до дегустації справжнього азербайджанського плову з сухофруктами. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти