Плов азербайджанський з сухофруктами
(покроковий рецепт з фото)
Справжній азербайджанський плов з сухофруктами ви ніколи і не з чим не переплутати, тому що у нього неповторний ні з чим не порівнянний смак і аромат!
Рецепт приготування азербайджанського плову з сухофруктами я розпитала у свого друга, який працює в одному азербайджанському ресторані. Якось, зайшовши до нього в гості, я спробувала це диво і втратила спокій. Повірте мені, всі ті варіанти плову, які я робила і пробувала до цього, не йдуть ні в яке порівняння з цим шедевром кулінарного мистецтва! !! У нього настільки приголомшливий смак і аромат, що словами передати це просто не можливо. Як виявилося, приготувати плов азербайджанський з сухофруктами в домашніх умовах не так вже й складно, головне - знати що за чим іде. Тому ви відправляйтеся в магазин за продуктами, і приступимо до справи негайно.
- Рис басмати - 500 грам
- Масло вершкове топлене - 200 грам
- Ізюм - 150 грам
- Чорнослив - 150 грам
- Alyce або Кизил - 150 грам
- Горіхи - 200-250 грам (волоські або мигдаль)
- Шафран - 1 Чайна ложка
- Лаваш - 1-2 штук
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком