Фарш для хінкалі
(покроковий рецепт з фото)
Дуже популярна страва у народів Кавказу. Хінкалі - смачні і соковиті великі "пельмені" оригінальної форми. Давайте приготуємо фарш для хінкалі за всіма правилами і отримаємо задоволення відмінним результатом.
Смачні і соковиті хінкалі приготувати не так і складно, якщо правильно приготувати фарш і замісити тісто. Рецепт приготування фаршу для хінкалі простий, але перший етап нарізки м'яса досить виснажливий. Адже для правильних класичних хінкалі м'ясо необхідно дрібно-дрібно порубати, а не подрібнювати через м'ясорубку. Ну і велику роль відіграють ароматні спеції і зелень. Читаємо уважно рецепт і готуємо смачне блюдо!
- Яловичина - 800 грам (пожирнее)
- Баранина - 600 грам
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Зелень кінзи, петрушки - 1 пучок
- Бульйон м'ясний - 200-250 мілілітрів
- Сіль - 2 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
- Червоний гострий перець мелений - 1/3 чайних ложки
- Зіра - 1 Чайна ложка
- Коріандр мелений - 1 Чайна ложка
Фарш для хінкалі традиційно роблять з дрібно-дрібно нарубаного м'яса. Промите і обсушене м'ясо нарізаємо гострим ножем на дуже дрібні шматочки або рубаємо кухонним тесаком. Цей процес самий довгий і виснажливий.
Однаково рубаємо і баранину, і яловичину. Потім змішуємо.
Очистимо цибулю і дрібно-дрібно нарізаємо.
Додаємо цибулю до м'яса. По бажанню, можна додати подрібнений часник, 1-2 зубчики буде досить.
Приготуємо спеції для фаршу. Якщо вам не дуже подобаються зіра і коріандр, найпростіший набір - це сіль і перець.
Помиємо зелень і дрібно наріжемо. Додаємо до м'яса спеції і зелень.
Ретельно перемішуємо фарш і залишимо хвилин на 20, нехай спеції віддадуть свій аромат м'яса.
І ось тепер додамо до фаршу м'ясний бульйон. Якщо бульйону немає, додаємо звичайну воду. Наливаємо бульйон невеликими порціями і перемішуємо фарш. Фарш не повинен бути рідким! !
А тепер можна починати ліпити хінкалі.