Рис з болгарським перцем
(покроковий рецепт з фото)
Рис з болгарським перцем - відмінний гарнір або повноцінне блюдо для тих, хто не їсть м'яса. Блюдо готується дуже швидко. Найчастіше я його готую з вчорашнього рису. Потрібні болгарський перець і фантазія!
Мої домашні звикли їсти рис з овочами. Особливо їм подобається рис з болгарським перцем. Раджу використовувати болгарський перець різних кольорів. Можна це блюдо готувати тільки з болгарським перцем, але я додаю цибулю, гіркий перець, яйця.
Отже, як приготувати рис з болгарським перцем?
1. Рис кілька разів промийте та відваріть. Я зазвичай викладаю рис в каструлю, заливаю водою (візуально води - в два рази більше, ніж рису), солю і доводжу до кипіння. Потім, помішуючи, варю на середньому вогні, поки рис не стане потрібної мені м'якості. Пробую, готові? .
2. Болгарський перець промийте, виріжте плодоніжки і насіння. Наріжте кубиками.
3. Цибулину (бажано - фіолетову) очистіть і наріжте дрібно. Якщо любите гостре, то промийте і наріжте півкільцями чилі.
4. У сковороді розігрійте олію. Помішуючи, протягом 5-7 хвилин обсмажте болгарський перець, чилі (якщо використовуєте) і цибулю.
5. Додайте злитий рис до овочів, перемішайте. Можна ввести сирі курячі яйця. Робити це треба повільно і постійно заважати.
У рис з болгарським перцем можна додати соєвий соус. Все перемішайте і подавайте.
Смачного!
- Мал - 250 грам
- Перець болгарський - 3-4 штук
- Цибулина - 1-2 штук
- Перець чилі - - За смаком (можна не додавати.)
- Яйця - 2-3 штук (можна не додавати.)
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Соєвий соус - 2-3 Ст. Ложок (по бажанню.)
Отже, як приготувати рис з болгарським перцем?
1. Рис кілька разів промийте та відваріть. Я зазвичай викладаю рис в каструлю, заливаю водою (візуально води - в два рази більше, ніж рису), солю і доводжу до кипіння. Потім, помішуючи, варю на середньому вогні, поки рис не стане потрібної мені м'якості. Пробую, готові? .
2. Болгарський перець промийте, виріжте плодоніжки і насіння. Наріжте кубиками.
3. Цибулину (бажано - фіолетову) очистіть і наріжте дрібно. Якщо любите гостре, то промийте і наріжте півкільцями чилі.
4. У сковороді розігрійте олію. Помішуючи, протягом 5-7 хвилин обсмажте болгарський перець, чилі (якщо використовуєте) і цибулю.
5. Додайте злитий рис до овочів, перемішайте. Можна ввести сирі курячі яйця. Робити це треба повільно і постійно заважати.
У рис з болгарським перцем можна додати соєвий соус. Все перемішайте і подавайте.
Смачного!