Рецепт Рис з болгарським перцем фото

Рис з болгарським перцем
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Крупи, Болгарський перець, Мал
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На швидку руку
Гарячі страви, Гарніри

Рис з болгарським перцем - відмінний гарнір або повноцінне блюдо для тих, хто не їсть м'яса. Блюдо готується дуже швидко. Найчастіше я його готую з вчорашнього рису. Потрібні болгарський перець і фантазія!

Мої домашні звикли їсти рис з овочами. Особливо їм подобається рис з болгарським перцем. Раджу використовувати болгарський перець різних кольорів. Можна це блюдо готувати тільки з болгарським перцем, але я додаю цибулю, гіркий перець, яйця.

Отже, як приготувати рис з болгарським перцем?

1. Рис кілька разів промийте та відваріть. Я зазвичай викладаю рис в каструлю, заливаю водою (візуально води - в два рази більше, ніж рису), солю і доводжу до кипіння. Потім, помішуючи, варю на середньому вогні, поки рис не стане потрібної мені м'якості. Пробую, готові? .

2. Болгарський перець промийте, виріжте плодоніжки і насіння. Наріжте кубиками.

3. Цибулину (бажано - фіолетову) очистіть і наріжте дрібно. Якщо любите гостре, то промийте і наріжте півкільцями чилі.

4. У сковороді розігрійте олію. Помішуючи, протягом 5-7 хвилин обсмажте болгарський перець, чилі (якщо використовуєте) і цибулю.

5. Додайте злитий рис до овочів, перемішайте. Можна ввести сирі курячі яйця. Робити це треба повільно і постійно заважати.

У рис з болгарським перцем можна додати соєвий соус. Все перемішайте і подавайте.

Смачного!

  • Мал - 250 грам
  • Перець болгарський - 3-4 штук
  • Цибулина - 1-2 штук
  • Перець чилі - - За смаком (можна не додавати.)
  • Яйця - 2-3 штук (можна не додавати.)
  • Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
  • Соєвий соус - 2-3 Ст. Ложок (по бажанню.)
Мої домашні звикли їсти рис з овочами. Особливо їм подобається рис з болгарським перцем. Раджу використовувати болгарський перець різних кольорів. Можна це блюдо готувати тільки з болгарським перцем, але я додаю цибулю, гіркий перець, яйця.

Отже, як приготувати рис з болгарським перцем?

1. Рис кілька разів промийте та відваріть. Я зазвичай викладаю рис в каструлю, заливаю водою (візуально води - в два рази більше, ніж рису), солю і доводжу до кипіння. Потім, помішуючи, варю на середньому вогні, поки рис не стане потрібної мені м'якості. Пробую, готові? .

2. Болгарський перець промийте, виріжте плодоніжки і насіння. Наріжте кубиками.

3. Цибулину (бажано - фіолетову) очистіть і наріжте дрібно. Якщо любите гостре, то промийте і наріжте півкільцями чилі.

4. У сковороді розігрійте олію. Помішуючи, протягом 5-7 хвилин обсмажте болгарський перець, чилі (якщо використовуєте) і цибулю.

5. Додайте злитий рис до овочів, перемішайте. Можна ввести сирі курячі яйця. Робити це треба повільно і постійно заважати.

У рис з болгарським перцем можна додати соєвий соус. Все перемішайте і подавайте.

Смачного!

Схожі рецепти