Борщ з болгарським перцем
(покроковий рецепт з фото)
Апетитний борщ з болгарським перцем - ідеальне блюдо для обіду. Приготувати його можна буквально за 20 хвилин і нагодувати всю сім'ю, подаючи його зі сметаною, пампушками або хлібом.
Для борщу використовується сорт червоного перцю "паприка" - він ароматний і соковитий. Страву можна подати з маринованим стручком гострого перцю, якщо ви любите гіркий смак. Пам'ятайте, що найсмачніший борщ - на другий день! Блюдо просочується солодкістю буряків і всіма ароматами.
- Буряк - 2 штуки
- Картопля - 2-3 штук
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Капуста - 250 грам
- Помідор - 3 штуки
- Перець болгарський - 2 штуки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Масло рослинне - 30 мілілітрів
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Лавровий лист - 3 штуки
- Вода - 1, 5 L
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Картопля очистіть від шкірки, промийте бульби у воді, зрізуючи пошкоджені ділянки, наріжте середніми кубиками в каструлю. Додайте туди ж лаврове листя, влийте воду і помістіть ємність на плиту. Відваріть на середньому нагріві з моменту закипання приблизно 15 хвилин.
Очистіть від шкірки буряк і морква, промийте коренеплоди у воді. Натріть на тертці з дрібними отворами в миску.
Промийте помідори і перці, перці очистіть від насіння, зрізавши кришечки. Помідори розрізати навпіл і виріжте зелені живці.
Помістіть нарізки томатів і перцю в подрібнювач, отпюріруйте все до однорідності протягом 1-2 хвилин.
Ріпчасту цибулю очистіть від шкірки, промийте і наріжте дрібними кубиками. Влийте в сковороду олію, прогрійте його на плиті і викладіть цибульну нарізку. Обсмажте до м'якості близько 2 хвилин.
Викладіть бурякову і морквяну нарізку, акуратно перемішайте і протомитися ще 1-2 хвилини.
Додайте томатну і перцеву маси, перемішайте і тушкуйте зажарку близько 2 хвилин.
Викладіть її в каструлю, в якій відварюють картоплю.
Наріжте свіжу капусту і додайте її в каструлю практично відразу після додавання засмажкою. Посоліть і всипте цукор. Відваріть протягом 3-5 хвилин до готовності страви. Обов'язково спробуйте його на смак, за потреби - Dosso. За бажанням можете влити 1 ст.Л. 6% оцту, якщо любите підкислений смак борщу. Очистіть часникові зубчики і спресуйте їх в ємність після промивання.
Борщ з перцем повністю готовий. Можна додати в нього за смаком дрібно нарізану зелень і потомить ще 1 хвилину.
Злегка остудіть і розлийте борщ в тарілки, подаючи зі сметаною і несолодкої випічкою. Смачного!