Рецепт Борщ з болгарським перцем фото

Борщ з болгарським перцем
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Овочі , Болгарський перець
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід
Борщ , Супи
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 25 хв.

Апетитний борщ з болгарським перцем - ідеальне блюдо для обіду. Приготувати його можна буквально за 20 хвилин і нагодувати всю сім'ю, подаючи його зі сметаною, пампушками або хлібом.

Опис приготування:

Для борщу використовується сорт червоного перцю"Паприка" - він ароматний і соковитий. Страву можна подати з маринованим стручком гострого перцю, якщо ви любите гіркий смак. Пам'ятайте, що найсмачніший борщ - на другий день! Блюдо просочується солодкістю буряків і всіма ароматами.

  • Буряк - 2 штуки
  • Картопля - 2-3 штук
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Капуста - 250 грам
  • Помідор - 3 штуки
  • Перець болгарський - 2 штуки
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Масло рослинне - 30 мілілітрів
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Цукор - 0, 5 чайних ложки
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Вода - 1, 5 L
борщ з болгарським перцем - фото крок 1
Підготуйте зазначені інгредієнти.
борщ з болгарським перцем - фото крок 2
Картопля очистіть від шкірки, промийте бульби у воді, зрізуючи пошкоджені ділянки, наріжте середніми кубиками в каструлю. Додайте туди ж лаврове листя, влийте воду і помістіть ємність на плиту. Відваріть на середньому нагріві з моменту закипання приблизно 15 хвилин.
борщ з болгарським перцем - фото крок 3
Очистіть від шкірки буряк і морква, промийте коренеплоди у воді. Натріть на тертці з дрібними отворами в миску.
борщ з болгарським перцем - фото крок 4
Промийте помідори і перці, перці очистіть від насіння, зрізавши кришечки. Помідори розрізати навпіл і виріжте зелені живці.
борщ з болгарським перцем - фото крок 5
Помістіть нарізки томатів і перцю в подрібнювач, отпюріруйте все до однорідності протягом 1-2 хвилин.
борщ з болгарським перцем - фото крок 6
Ріпчасту цибулю очистіть від шкірки, промийте і наріжте дрібними кубиками. Влийте в сковороду олію, прогрійте його на плиті і викладіть цибульну нарізку. Обсмажте до м'якості близько 2 хвилин.
борщ з болгарським перцем - фото крок 7
Викладіть бурякову і морквяну нарізку, акуратно перемішайте і протомитися ще 1-2 хвилини.
борщ з болгарським перцем - фото крок 8
Додайте томатну і перцеву маси, перемішайте і тушкуйте зажарку близько 2 хвилин.
борщ з болгарським перцем - фото крок 9
Викладіть її в каструлю, в якій відварюють картоплю.
борщ з болгарським перцем - фото крок 10
Наріжте свіжу капусту і додайте її в каструлю практично відразу після додавання засмажкою. Посоліть і всипте цукор. Відваріть протягом 3-5 хвилин до готовності страви. Обов'язково спробуйте його на смак, за потреби - Dosso. За бажанням можете влити 1 ст.Л. 6% оцту, якщо любите підкислений смак борщу. Очистіть часникові зубчики і спресуйте їх в ємність після промивання.
борщ з болгарським перцем - фото крок 11
Борщ з перцем повністю готовий. Можна додати в нього за смаком дрібно нарізану зелень і потомить ще 1 хвилину.
борщ з болгарським перцем - фото крок 12
Злегка остудіть і розлийте борщ в тарілки, подаючи зі сметаною і несолодкої випічкою. Смачного!

Схожі рецепти