Апельсиновий соус з болгарським перцем
(покроковий рецепт з фото)
Легкий, злегка кислуватий, сонячний, незвичайно ароматний соус з шматочками болгарського перцю ідеально підходить до м'яса, рибі, відварного рису і взагалі його можна їсти з чим душа забажає!
Цей ароматний, в міру густий, дуже смачний соус ідеально підходить для того, щоб підкреслити смак м'яса або риби, смажених на грилі або запечених в духовці. Свіжий аромат соусу збуджує апетит, ваше м'ясо, навіть якщо воно виявилося сухим, з цим соусом буде з'їдено до останнього шматочка. А ще такий соус смачно просто з відвареним рисом Готуємо легко, швидко і смачно!
- Апельсиновий сік - 1/2 склянки
- Перець болгарський - 2 Ст. Ложки (дрібно нарізаний)
- Вершкове масло - 20 грам
- Оливкова олія - 1 Чайна ложка
- Апельсинова цедра - 1/2 чайних ложки
- Курячий бульйон - 50-60 мілілітрів
- Мед - 1 Чайна ложка
- Біле вино - 1 Ст. Ложка
- Паприка мелена - 1-2 Щепоток
- Кукурудзяний крохмаль - 2 чайних ложки
1. Розігріваємо на середньому вогні вершкове масло з оливковою.
2. Болгарський перець нарізаємо дрібними шматочками. Для яскравості можна взяти червоний перець, а мені захотілося, щоб соус вийшов сонячним
3. Відправляємо перець на сковороду, обсмажуємо пару хвилин. Потім додамо біле сухе вино і даємо покипіти хвилину-півтори.
4. А тепер нам знадобляться ось ці інгредієнти: апельсиновий сік, бульйон, мідь, Cedra, паприка і кукурудзяний крохмаль. Якщо у вас немає бульйону, замініть його водою.
5. Ретельно розмішуємо всі ці інгредієнти.
6. І додаємо на сковороду до перцю. Помішуючи, доводимо до кипіння і варимо ще хвилинку-півтори.
7. От і все, соус готовий!