Рецепт Риба в сметані на сковороді фото

Риба в сметані на сковороді
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі, Риба та морепродукти, Молочні продукти
ПП рецепти
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Дуже смачне і просте в приготуванні блюдо - риба в сметані на сковороді. Зазвичай я готую тилапию в сметанному соусі з морквою і цибулею, але можна використовувати філе будь-якої іншої риби. Спробуйте!

Це класичний рецепт приготування риби в сметані на сковороді. Все гранично просто і зрозуміло, головне - вибрати рибу за смаком і приступати до готування. У деяких варіаціях цієї страви сметану замінюють вершками (або змішують їх разом). Вдалого приготування!

  • Тилапии філе - 4-5 штук
  • Морква - 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Крем - 3-4 Ст. Ложок
  • Лимон - 1/2 штуки
  • Масло рослинне - За смаком
  • Сіль і перець - За смаком
риба в сметані на сковороді - фото крок 1
Рибне філе розморожуємо, промиваємо і обсушуємо паперовими рушниками. Потім нарізаємо порційними шматочками, солимо, перчимо і скроплюємо лимонним соком.
риба в сметані на сковороді - фото крок 2
Морква промиваємо, очищаємо і натираємо на крупній тертці.
риба в сметані на сковороді - фото крок 3
Півкільцями ріжемо цибулю.
риба в сметані на сковороді - фото крок 4
Розігріваємо в сковороді рослинне масло, обсмажуємо цибулю з морквою до м'якості.
риба в сметані на сковороді - фото крок 5
Сметану змішуємо з двома склянками води, сіллю, перцем і улюбленими спеціями.
риба в сметані на сковороді - фото крок 6
Тепер потрібно обсмажити рибку на рослинній олії. Смажимо з двох сторін.
риба в сметані на сковороді - фото крок 7
Викладаємо зверху "подушку" з моркви і цибулі.
риба в сметані на сковороді - фото крок 8
Вливаємо сметанний соус, тушкуємо на повільному вогні 30-35 хвилин, час від часу помішуючи.
риба в сметані на сковороді - фото крок 9
Смачного!

Схожі рецепти