Риба в сметані на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачне і просте в приготуванні блюдо - риба в сметані на сковороді. Зазвичай я готую тилапию в сметанному соусі з морквою і цибулею, але можна використовувати філе будь-якої іншої риби. Спробуйте!
Це класичний рецепт приготування риби в сметані на сковороді. Все гранично просто і зрозуміло, головне - вибрати рибу за смаком і приступати до готування. У деяких варіаціях цієї страви сметану замінюють вершками (або змішують їх разом). Вдалого приготування!
- Тилапии філе - 4-5 штук
- Морква - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Крем - 3-4 Ст. Ложок
- Лимон - 1/2 штуки
- Масло рослинне - За смаком
- Сіль і перець - За смаком
Рибне філе розморожуємо, промиваємо і обсушуємо паперовими рушниками. Потім нарізаємо порційними шматочками, солимо, перчимо і скроплюємо лимонним соком.
Морква промиваємо, очищаємо і натираємо на крупній тертці.
Півкільцями ріжемо цибулю.
Розігріваємо в сковороді рослинне масло, обсмажуємо цибулю з морквою до м'якості.
Сметану змішуємо з двома склянками води, сіллю, перцем і улюбленими спеціями.
Тепер потрібно обсмажити рибку на рослинній олії. Смажимо з двох сторін.
Викладаємо зверху "подушку" з моркви і цибулі.
Вливаємо сметанний соус, тушкуємо на повільному вогні 30-35 хвилин, час від часу помішуючи.
Смачного!