Філе тунця в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Не знаю, що приготувати в якості гарячого блюда? Поспішаю показати вам, як приготувати філе тунця в духовці з ароматними спеціями, часником і оливковою олією. Дуже ніжно і ситно.
Запечене філе тунця - прекрасний варіант страви для будь-якого гарніру і овочів. Також рибку можна використовувати в якості інгредієнта для салату, наприклад. Аромат часнику і смак оливкового масла ідеально поєднуються з тунцем. Обов'язково спробуйте повторити цей рецепт.
- Філе тунця - 900 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Спеції для риби - 1 Чайна ложка
- Часник - 3-4 зубчиків
- Оливкова олія - 100-120 мілілітрів
1. Відразу ж включіть її, нехай вона розігрівається до 180 градусів. Філе вимийте і висушіть як слід паперовим рушником.
2. Наріжте ось такими невеликими стейками. Посоліть і поперчіть з усіх боків трохи.
3. Викладіть шматочки риби у жароміцних форму і присипте спеціями. Не рекомендую використовувати для філе тунця багато приправ, щоб не перебити ніжний смак риби.
4. Очистіть часник і подрібніть ножем. Присипте рибу зверху.
5. Щедро налийте в форму оливкового масла. Накрийте кришкою - і можна відправляти в духовку.
6. Запікайте філе тунця в духовці 10 хвилин, потім акуратно переверніть кожен шматочок і відправте ще на 8-10 хвилин.