Рибний суп для дітей
(покроковий рецепт з фото)
Щоб приготувати рибний суп для дітей, потрібно взяти нежирну рибу без кісток. Ідеально справляється з цим завданням хек або минтай. Доступно, недорого і смачно.
Приготуйте рибний суп для дітей з нежирної риби і овочів. Ви запросто і швидко впораєтеся із завданням.
- Хек без кісток і шкіри - 250-300 грам
- Вода - 1 літр
- Сіль - За смаком
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Картопля - 1 штука
- Пшоно - 1-2 Ст. Ложок
- Зелень - 1 пучок
- Крем - За смаком (для подачі)
1. Для приготування дитячого супу зазвичай добре відварюють рибу. Її кладуть не в кінці варіння, а на початку. Отже, овочі очистити і філе риби вимити.
2. Спочатку відварюємо рибу. Для цього кладемо філе в киплячу воду і варимо до готовності. Хвилин 20 для хека або минтая досить. Воду посолити за смаком, краще багато не солити для дітей.
3. Всі овочі дрібно порізати, щоб швидше зварилися.
4. Пшоно ретельно перебрати і вимити. Для дітей до року пшоно можна замінити на рис або манну крупу. Пшоно є алергеном, тому в дитячому харчуванні може використовуватися після року.
5. Виберіть рибу готову з бульйону і відваріть овочі та крупу до повної готовності. У мене пішло 20 хвилин.
6. Поріжте дрібно зелень і рибку.
7. Коли овочі будуть повністю готові, поверніть в суп рибу і зелень і проваріть ще 5 хвилин суп. Для рибного супу можна взяти із зелені кріп або зелену цибулю. Суп готовий. Для діток середнього і старшого віку можна подати так до столу, додавши порційно по ложечці сметани.
8. Для діток молодшого віку краще суп пюрировать блендером.
9. Рибний суп для дітей готовий! приємного!