Вергуни на молоці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо хочете чимось порадувати своїх домашніх любителів солоденького, цей простий рецепт вергунів на молоці вам точно сподобається! Вергуни - це українська варіація пончиків - дешево, швидко і смачно!
Даний рецепт приготування вергунів на молоці у мене завжди виходив без збоїв, ласощі завжди виходять смачними і ароматними - розходяться по тарілках за дві секунди! Але якщо ви готуєте вперше, можете спробувати соду замінити вже готовим "магазинним" розпушувачем, адже кефір покращує функцію соди, а тут ми будемо використовувати молоко.
Отже, як приготувати вергуни на молоці:
1. Для початку в мисці перемішати цукор і соду, погашену оцтом (або розпушувач).
2. Додамо яйце і вилочкою перетираємо до однорідного стану. Потім влити молоко, перемішаємо. Потроху всипаємо борошно.
3. Готове тісто перемішуємо, закриваємо рушником, залишити з 15 хвилин.
4. З тіста формуємо ковбаску, ріжемо її однаковими шматочками, з кожного формуємо вергуни.
5. Обсмажуємо кожен Вергун в рослинному маслі, постійно перевертаючи, 2-3 хвилини.
От і все! При подачі вергуни найкраще посипати цукровою пудрою, і подавати з чаєм або молоком. Сподіваюся, вам цей рецепт приготування вергунів на молоці сподобається!
- Молоко - 1 Склянка
- Цукор - 0, 5 склянки
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 4 склянки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
Отже, як приготувати вергуни на молоці:
1. Для початку в мисці перемішати цукор і соду, погашену оцтом (або розпушувач).
2. Додамо яйце і вилочкою перетираємо до однорідного стану. Потім влити молоко, перемішаємо. Потроху всипаємо борошно.
3. Готове тісто перемішуємо, закриваємо рушником, залишити з 15 хвилин.
4. З тіста формуємо ковбаску, ріжемо її однаковими шматочками, з кожного формуємо вергуни.
5. Обсмажуємо кожен Вергун в рослинному маслі, постійно перевертаючи, 2-3 хвилини.
От і все! При подачі вергуни найкраще посипати цукровою пудрою, і подавати з чаєм або молоком. Сподіваюся, вам цей рецепт приготування вергунів на молоці сподобається!