Рецепт Вергуни на молоці фото

Вергуни на молоці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти, Молоко
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей
Випічка, Пончики

Якщо хочете чимось порадувати своїх домашніх любителів солоденького, цей простий рецепт вергунів на молоці вам точно сподобається! Вергуни - це українська варіація пончиків - дешево, швидко і смачно!

Даний рецепт приготування вергунів на молоці у мене завжди виходив без збоїв, ласощі завжди виходять смачними і ароматними - розходяться по тарілках за дві секунди! Але якщо ви готуєте вперше, можете спробувати соду замінити вже готовим "магазинним" розпушувачем, адже кефір покращує функцію соди, а тут ми будемо використовувати молоко.

Отже, як приготувати вергуни на молоці:

1. Для початку в мисці перемішати цукор і соду, погашену оцтом (або розпушувач).

2. Додамо яйце і вилочкою перетираємо до однорідного стану. Потім влити молоко, перемішаємо. Потроху всипаємо борошно.

3. Готове тісто перемішуємо, закриваємо рушником, залишити з 15 хвилин.

4. З тіста формуємо ковбаску, ріжемо її однаковими шматочками, з кожного формуємо вергуни.

5. Обсмажуємо кожен Вергун в рослинному маслі, постійно перевертаючи, 2-3 хвилини.

От і все! При подачі вергуни найкраще посипати цукровою пудрою, і подавати з чаєм або молоком. Сподіваюся, вам цей рецепт приготування вергунів на молоці сподобається!


  • Молоко - 1 Склянка
  • Цукор - 0, 5 склянки
  • Яйце - 1 штука
  • Борошно - 4 склянки
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
Даний рецепт приготування вергунів на молоці у мене завжди виходив без збоїв, ласощі завжди виходять смачними і ароматними - розходяться по тарілках за дві секунди! Але якщо ви готуєте вперше, можете спробувати соду замінити вже готовим "магазинним" розпушувачем, адже кефір покращує функцію соди, а тут ми будемо використовувати молоко.

Отже, як приготувати вергуни на молоці:

1. Для початку в мисці перемішати цукор і соду, погашену оцтом (або розпушувач).

2. Додамо яйце і вилочкою перетираємо до однорідного стану. Потім влити молоко, перемішаємо. Потроху всипаємо борошно.

3. Готове тісто перемішуємо, закриваємо рушником, залишити з 15 хвилин.

4. З тіста формуємо ковбаску, ріжемо її однаковими шматочками, з кожного формуємо вергуни.

5. Обсмажуємо кожен Вергун в рослинному маслі, постійно перевертаючи, 2-3 хвилини.

От і все! При подачі вергуни найкраще посипати цукровою пудрою, і подавати з чаєм або молоком. Сподіваюся, вам цей рецепт приготування вергунів на молоці сподобається!

Схожі рецепти