Рецепт Вергуни на молоці фото

Вергуни на молоці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Молоко
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей
Випічка , Пончики
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 35 хв.

Якщо хочете чимось порадувати своїх домашніх любителів солоденького, цей простий рецепт вергунів на молоці вам точно сподобається! Вергуни - це українська варіація пончиків - дешево, швидко і смачно!

Опис приготування:

Даний рецепт приготування вергунів на молоці у мене завжди виходив без збоїв, ласощі завжди виходять смачними і ароматними - розходяться по тарілках за дві секунди! Але якщо ви готуєте вперше, можете спробувати соду замінити вже готовим"магазинним" розпушувачем, адже кефір покращує функцію соди, а тут ми будемо використовувати молоко.

Отже, як приготувати вергуни на молоці:

1. Для початку в мисці перемішати цукор і соду, погашену оцтом (або розпушувач).

2. Додамо яйце і вилочкою перетираємо до однорідного стану. Потім влити молоко, перемішаємо. Потроху всипаємо борошно.

3. Готове тісто перемішуємо, закриваємо рушником, залишити з 15 хвилин.

4. З тіста формуємо ковбаску, ріжемо її однаковими шматочками, з кожного формуємо вергуни.

5. Обсмажуємо кожен Вергун в рослинному маслі, постійно перевертаючи, 2-3 хвилини.

От і все! При подачі вергуни найкраще посипати цукровою пудрою, і подавати з чаєм або молоком. Сподіваюся, вам цей рецепт приготування вергунів на молоці сподобається!


  • Молоко - 1 Склянка
  • Цукор - 0, 5 склянки
  • Яйце - 1 штука
  • Борошно - 4 склянки
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
Даний рецепт приготування вергунів на молоці у мене завжди виходив без збоїв, ласощі завжди виходять смачними і ароматними - розходяться по тарілках за дві секунди! Але якщо ви готуєте вперше, можете спробувати соду замінити вже готовим"магазинним" розпушувачем, адже кефір покращує функцію соди, а тут ми будемо використовувати молоко.

Отже, як приготувати вергуни на молоці:

1. Для початку в мисці перемішати цукор і соду, погашену оцтом (або розпушувач).

2. Додамо яйце і вилочкою перетираємо до однорідного стану. Потім влити молоко, перемішаємо. Потроху всипаємо борошно.

3. Готове тісто перемішуємо, закриваємо рушником, залишити з 15 хвилин.

4. З тіста формуємо ковбаску, ріжемо її однаковими шматочками, з кожного формуємо вергуни.

5. Обсмажуємо кожен Вергун в рослинному маслі, постійно перевертаючи, 2-3 хвилини.

От і все! При подачі вергуни найкраще посипати цукровою пудрою, і подавати з чаєм або молоком. Сподіваюся, вам цей рецепт приготування вергунів на молоці сподобається!

Схожі рецепти