Вергуни на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Простий рецепт вергунів на кефірі чомусь нашими господинями незаслужено був забутий, і дуже даремно, - дешево, швидко, легко, але при цьому настільки смачно, що пальчики оближеш! Спробуйте!
Цей рецепт приготування вергунів на кефірі, як ви і самі бачите, дуже простий, так що впоратися з таким завданням зможе кожен. Тому, якщо ви не дуже зазвичай дружні з випічкою, то можете про це забути, - смачні і повітряні вергуни у вас точно вийдуть на славу! Смачного!
- Кефір - 500 мілілітрів
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Борошно - 3 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Сода - 0.5 чайних ложки
1. В окремій мисці розбиваємо яйця, додаємо цукор, і трохи зіб'ємо цю суміш виделкою.
2. Потроху вливаємо кефір, не припиняючи помішування.
3. Всипаємо дрібку солі, соду, гаситься оцтом, і 2 ст.Л. Борошна. Перемішуємо.
4. Додаємо просіяне борошно, і активно замісити тісто. Має вийти не занадто крутим, але і не липнути до рук. Залишимо тісто в сторонці "подихати" .
5. Тісто розгортаємо в пласт, і розрізаємо на невеликі смужки.
6. Кожну смужку ще трохи разрежем, як на фото.
7. Тепер кожен Вергун з одного краю протягуємо в дірочку посередині. Повинно вийти так.
8. Обсмажуємо вергуни на рослинній олії в сковороді, поки вони не стануть такими ось золотистими. Відразу і подавайте!