Рецепт Вергуни на дріжджах фото

Вергуни на дріжджах
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Тісто, Дріжджі, Сухі дріжджі
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка, Пончики

Звичайно, цей рецепт приготування вергунів на дріжджах мало хто зможе назвати традиційним, - в ньому немає соди, алкогольного компонента, і смажити будемо нема на смальці, - але від цього не менш смачно!

Цей простий рецепт вергунів на дріжджах, якщо придивіться, орієнтований на досить великі порції, але ви не дивуйтеся, - вергуни, приготовані таким ось "дріжджовим" способом виходять настільки ніжними і легкими, що ви і самі здивуєтеся, куди все поділося з тарілки

Отже, як приготувати вергуни на дріжджах:

1. Дріжджі і цукор спочатку змішуємо між собою в мисці, а потім заливаємо молоком. Відставити убік, поки дріжджі НЕ "забродять" .

2. Тепер всипаємо борошно, не забуваючи постійно помішувати.

3. Місимо однорідне гладке тісто, щоб воно не сильно липнуло до рук, але і не було занадто крутим. Залишимо піднятися, закривши рушником.

4. Як тільки бачите, що тісто вже значно збільшилася в обсязі, - заважаємо його ще раз, і ставимо на вогонь сковороду з маслом.

5. Формуємо з тіста вергуни, і обсмажуємо їх в олії з двох сторін.

Готово! Залишилося тільки поставити грітися паралельно чайник, і кликати домочадців на дегустацію нового вашого кулінарного шедевра, - вергуни на дріжджах в домашніх умовах є улюбленими ласощами багатьох моїх знайомих!


  • Борошно - 5 склянок
  • Молоко - 2 склянки
  • Цукор - 6 Ст. Ложок
  • Дріжджі сухі - 50 грам
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
Цей простий рецепт вергунів на дріжджах, якщо придивіться, орієнтований на досить великі порції, але ви не дивуйтеся, - вергуни, приготовані таким ось "дріжджовим" способом виходять настільки ніжними і легкими, що ви і самі здивуєтеся, куди все поділося з тарілки

Отже, як приготувати вергуни на дріжджах:

1. Дріжджі і цукор спочатку змішуємо між собою в мисці, а потім заливаємо молоком. Відставити убік, поки дріжджі НЕ "забродять" .

2. Тепер всипаємо борошно, не забуваючи постійно помішувати.

3. Місимо однорідне гладке тісто, щоб воно не сильно липнуло до рук, але і не було занадто крутим. Залишимо піднятися, закривши рушником.

4. Як тільки бачите, що тісто вже значно збільшилася в обсязі, - заважаємо його ще раз, і ставимо на вогонь сковороду з маслом.

5. Формуємо з тіста вергуни, і обсмажуємо їх в олії з двох сторін.

Готово! Залишилося тільки поставити грітися паралельно чайник, і кликати домочадців на дегустацію нового вашого кулінарного шедевра, - вергуни на дріжджах в домашніх умовах є улюбленими ласощами багатьох моїх знайомих!

Схожі рецепти