Тісто на вергуни
(покроковий рецепт з фото)
Vergunи або Хворост - проста, смачна домашня випічка. Тісто для вергунів готують на кислому молоці, сметані, молоці з дріжджами. Пропоную рецепт тесту на кефірі.
Готується таке тісто швидко і легко. З нього виходять відмінні вергуни: ніжні, пишні і м'які. Хороше доповнення до кави, чаю, молоку. Кефір підійде будь-якої жирності.
- Кефір - 150 мілілітрів
- Куряче яйце - 1 штука
- Цукор - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки(rafinirovannoe)
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Борошно пшеничне - 2-2, 5 склянки
Підготуйте всі інгредієнти для приготування тіста на вергуни.
У миску розбийте яйце.
Насипте цукор.
Налийте кефір, додайте соду.
Додайте сіль і соняшникову олію.
Перемішайте всі ці інгредієнти.
Просійте борошно.
Перемішайте тісто в мисці.
Викладіть на поверхню, присипану борошном і помітите м'яке, еластичне тісто, яке буде трохи липнути до рук.
Дайте тесту відпочити 20 хвилин і приступайте до приготування вергунів.
Розжарити масло в каструлі з товстим дном і смажте порціями вергуни.