Рецепт Тісто на вергуни фото

Тісто на вергуни
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Кефір , Дріжджі
На полуденок , Для дітей , На швидку руку , На сніданок
Випічка
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 10 хв.

Vergunи або Хворост - проста, смачна домашня випічка. Тісто для вергунів готують на кислому молоці, сметані, молоці з дріжджами. Пропоную рецепт тесту на кефірі.

Опис приготування:

Готується таке тісто швидко і легко. З нього виходять відмінні вергуни: ніжні, пишні і м'які. Хороше доповнення до кави, чаю, молоку. Кефір підійде будь-якої жирності.

  • Кефір - 150 мілілітрів
  • Куряче яйце - 1 штука
  • Цукор - 3-4 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 щіпка
  • Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки(rafinirovannoe)
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Борошно пшеничне - 2-2, 5 склянки
тісто на вергуни - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти для приготування тіста на вергуни.
тісто на вергуни - фото крок 2
У миску розбийте яйце.
тісто на вергуни - фото крок 3
Насипте цукор.
тісто на вергуни - фото крок 4
Налийте кефір, додайте соду.
тісто на вергуни - фото крок 5
Додайте сіль і соняшникову олію.
тісто на вергуни - фото крок 6
Перемішайте всі ці інгредієнти.
тісто на вергуни - фото крок 7
Просійте борошно.
тісто на вергуни - фото крок 8
Перемішайте тісто в мисці.
тісто на вергуни - фото крок 9
Викладіть на поверхню, присипану борошном і помітите м'яке, еластичне тісто, яке буде трохи липнути до рук.
тісто на вергуни - фото крок 10
Дайте тесту відпочити 20 хвилин і приступайте до приготування вергунів.
тісто на вергуни - фото крок 11
Розжарити масло в каструлі з товстим дном і смажте порціями вергуни.

Схожі рецепти