Квашена квасоля
(покроковий рецепт з фото)
Квасолі у нас на дачі завжди багато виростає. Ми її там же і квасимо. Розходиться квашена квасоля блискавично. Просто з хлібом, з маслом і цибулею, як гарнір до обіднім страв, під м'ясо і до пива.
Для закваски підійде жовта і зелена стручкова квасоля. Стручки можна розрізати на кілька частин, а можна залишити цілі. Мені подобаються довгі стручки, береш за кінчик і їси (столовими приборами при "спілкуванні" з квасолею зазвичай не користуюся).
Як приготувати квашену квасоля?
1. Квасоля очистіть від жилок, ображати пожовклі і висохлі кінчики. Промийте.
2. Очищену і обрізану квасоля відваріть до готовності без солі.
3. Часник очистіть і дрібно нарубати.
4. Кріп промийте, просушіть кухонним паперовим рушником і також дрібно нарубати.
5. Додайте до відвареної квасолі нарубані часник і кріп. Перемішайте.
6. У воді розчиніть сіль і залийте квасолю з зеленню. Залиште при кімнатній температурі на 5-7 днів (поки буде бродити).
7. По закінченню зазначеного часу квасоля без розсолу розкладіть по простерилізувати сухим банкам. Зваріть новий розсіл (літр води і 50 грам солі) і залийте гарячим розсолом квасоля. Засукайте.
Квашена квасоля готова! Приправляйте її рослинним або оливковою олією і дрібними півкільцями нарізаним цибулькою - відмінна закуска!
Смачного!
- Квасоля туршевая - 300-400 грам
- Часник - - За смаком
- Кріп - - За смаком
- Вода - 1 літр
- Сіль - 50 грам
Як приготувати квашену квасоля?
1. Квасоля очистіть від жилок, ображати пожовклі і висохлі кінчики. Промийте.
2. Очищену і обрізану квасоля відваріть до готовності без солі.
3. Часник очистіть і дрібно нарубати.
4. Кріп промийте, просушіть кухонним паперовим рушником і також дрібно нарубати.
5. Додайте до відвареної квасолі нарубані часник і кріп. Перемішайте.
6. У воді розчиніть сіль і залийте квасолю з зеленню. Залиште при кімнатній температурі на 5-7 днів (поки буде бродити).
7. По закінченню зазначеного часу квасоля без розсолу розкладіть по простерилізувати сухим банкам. Зваріть новий розсіл (літр води і 50 грам солі) і залийте гарячим розсолом квасоля. Засукайте.
Квашена квасоля готова! Приправляйте її рослинним або оливковою олією і дрібними півкільцями нарізаним цибулькою - відмінна закуска!
Смачного!