Рецепт Квашена квасоля фото

Квашена квасоля
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Бобові, Квасоля
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
Літні
Заготовки, Квашення

Квасолі у нас на дачі завжди багато виростає. Ми її там же і квасимо. Розходиться квашена квасоля блискавично. Просто з хлібом, з маслом і цибулею, як гарнір до обіднім страв, під м'ясо і до пива.

Для закваски підійде жовта і зелена стручкова квасоля. Стручки можна розрізати на кілька частин, а можна залишити цілі. Мені подобаються довгі стручки, береш за кінчик і їси (столовими приборами при "спілкуванні" з квасолею зазвичай не користуюся).

Як приготувати квашену квасоля?

1. Квасоля очистіть від жилок, ображати пожовклі і висохлі кінчики. Промийте.

2. Очищену і обрізану квасоля відваріть до готовності без солі.

3. Часник очистіть і дрібно нарубати.

4. Кріп промийте, просушіть кухонним паперовим рушником і також дрібно нарубати.

5. Додайте до відвареної квасолі нарубані часник і кріп. Перемішайте.

6. У воді розчиніть сіль і залийте квасолю з зеленню. Залиште при кімнатній температурі на 5-7 днів (поки буде бродити).

7. По закінченню зазначеного часу квасоля без розсолу розкладіть по простерилізувати сухим банкам. Зваріть новий розсіл (літр води і 50 грам солі) і залийте гарячим розсолом квасоля. Засукайте.

Квашена квасоля готова! Приправляйте її рослинним або оливковою олією і дрібними півкільцями нарізаним цибулькою - відмінна закуска!

Смачного!

  • Квасоля туршевая - 300-400 грам
  • Часник - - За смаком
  • Кріп - - За смаком
  • Вода - 1 літр
  • Сіль - 50 грам
Для закваски підійде жовта і зелена стручкова квасоля. Стручки можна розрізати на кілька частин, а можна залишити цілі. Мені подобаються довгі стручки, береш за кінчик і їси (столовими приборами при "спілкуванні" з квасолею зазвичай не користуюся).

Як приготувати квашену квасоля?

1. Квасоля очистіть від жилок, ображати пожовклі і висохлі кінчики. Промийте.

2. Очищену і обрізану квасоля відваріть до готовності без солі.

3. Часник очистіть і дрібно нарубати.

4. Кріп промийте, просушіть кухонним паперовим рушником і також дрібно нарубати.

5. Додайте до відвареної квасолі нарубані часник і кріп. Перемішайте.

6. У воді розчиніть сіль і залийте квасолю з зеленню. Залиште при кімнатній температурі на 5-7 днів (поки буде бродити).

7. По закінченню зазначеного часу квасоля без розсолу розкладіть по простерилізувати сухим банкам. Зваріть новий розсіл (літр води і 50 грам солі) і залийте гарячим розсолом квасоля. Засукайте.

Квашена квасоля готова! Приправляйте її рослинним або оливковою олією і дрібними півкільцями нарізаним цибулькою - відмінна закуска!

Смачного!

Схожі рецепти