Білокачанна капуста квашена

Білокачанна капуста квашена
Кількість порцій: 6-8 Час приготування: 3 дн. 4 г. 0 хв.
Улюблена закуска багатьох, традиційна для російської кухні, яку досить просто зробити в домашніх умовах. Перед вами легкий спосіб, як приготувати білокачанну капусту квашену. Смачно і просто.

опис приготування:

Це класичний варіант капусти з додаванням моркви і без зайвих інгредієнтів. При бажанні ви можете додати трохи журавлини, наприклад, вона додасть особливу пікантність. Заквашувати капусту можна до тижні, все залежить від температури в кімнаті. Перед подачею при бажанні можна додати рослинне масло і цибулька.

  • капуста— 1/2 штуки
  • морква— 2-3 штук
  • сіль— 1 Чайна ложка
  • цукор— 1 Чайна ложка
Білокачанна капуста квашена - фото крок 1 1. капусту вимийте, обсушити, зніміть верхні листи.

Білокачанна капуста квашена - фото крок 2 2. Наріжте і викладіть в глибоку миску.

Білокачанна капуста квашена - фото крок 3 3. Очистіть і натріть моркву.

Білокачанна капуста квашена - фото крок 4 4. Додайте сіль і перець.

Білокачанна капуста квашена - фото крок 5 5. Викладіть моркву і все як слід перемішайте.

Білокачанна капуста квашена - фото крок 6 6. Встановіть зверху прес і залиште на 1-1.5 дня. Після зробіть отвори, щоб виходили гази. Залиште до повного сквашування, пробуючи капусту кожен день.

Білокачанна капуста квашена - фото крок 7 7. Після розкладіть капусту по банках і приберіть в холодильник.

Схожі рецепти

Білокачанна капуста маринована

Білокачанна капуста маринована

Багато з нас по-хорошому поважають огірковий розсіл, його і п'ють, і похмілля їм лікують… А я вам підкажу ще один цікавий спосіб. Рецепт приготування білокачанної капусти маринованої перед вами! опис приготування: Розповім вам сьогодні, як приготувати білокачанну капусту мариновану в уже готов...

читати далі
Капуста білокачанна по-корейськи на зиму

Капуста білокачанна по-корейськи на зиму

Смак моркви по-корейськи знаком всім і дуже любимо. Пропонуємо рецепт цікавою варіації, як приготувати капусту білокачанну по-корейськи на зиму. Виходить неймовірно смачна пікантна заготівля. опис приготування: Капуста - дуже популярний і корисний овоч. Її можна їсти в сирому вигляді, тушкован...

читати далі
Капуста білокачанна з соусом

Капуста білокачанна з соусом

Цікавий гарнір або навіть самостійне блюдо. Капуста виходить дуже ніжна, в легкому вершковому соусі. Готуємо в духовці — це значно спрощує наші трудовитрати. опис приготування: Аналогічним чином можна готувати будь-яку капусту. Відмінно вийде кольорова і брюссельська. Капуста білокачанна— 30...

читати далі
Капуста білокачанна (запіканка з фаршем)

Капуста білокачанна (запіканка з фаршем)

Привіт всім любителям смачних і корисних страв! Сьогодні я розповім, як приготувати смачну капустяну запіканку з фаршем з білокачанної капусти. повірте, вам сподобається Приступаємо ... опис приготування: Така запіканка відмінно підійде на обід і вечерю і зможе легко нагодувати всю сім'ю. Блюд...

читати далі
Тушкована квашена капуста

Тушкована квашена капуста

Пропоную вам приготувати тушковану квашену капусту, її можна використовувати і як закуску, і як гарнір. Якщо в неї додати свинину або пряні сосиски, вийде самостійне смачне і ситне блюдо. опис приготування: Сьогодні я розповім, як приготувати традиційну тушковану квашену капусту. Блюдо дуже пр...

читати далі