Рецепт Білокачанна капуста квашена фото

Білокачанна капуста квашена
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста , Морква , Білокачанна капуста
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Заготовки , Квашення
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 3 дн. 4 г. 0 хв.

Улюблена закуска багатьох, традиційна для російської кухні, яку досить просто зробити в домашніх умовах. Перед вами легкий спосіб, як приготувати білокачанну капусту квашену. Смачно і просто.

Опис приготування:

Це класичний варіант капусти з додаванням моркви і без зайвих інгредієнтів. При бажанні ви можете додати трохи журавлини, наприклад, вона додасть особливу пікантність. Заквашувати капусту можна до тижні, все залежить від температури в кімнаті. Перед подачею при бажанні можна додати рослинне масло і цибулька.

  • Капуста - 1/2 штуки
  • Морква - 2-3 штук
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
білокачанна капуста квашена - фото крок 1
1. Капусту вимийте, обсушити, зніміть верхні листи.
білокачанна капуста квашена - фото крок 2
2. Наріжте і викладіть в глибоку миску.
білокачанна капуста квашена - фото крок 3
3. Очистіть і натріть моркву.
білокачанна капуста квашена - фото крок 4
4. Додайте сіль і перець.
білокачанна капуста квашена - фото крок 5
5. Викладіть моркву і все як слід перемішайте.
білокачанна капуста квашена - фото крок 6
6. Встановіть зверху прес і залиште на 1-1.5 дня. Після зробіть отвори, щоб виходили гази. Залиште до повного сквашування, пробуючи капусту кожен день.
білокачанна капуста квашена - фото крок 7
7. Після розкладіть капусту по банках і приберіть в холодильник.

Схожі рецепти