Білокачанна капуста квашена
(покроковий рецепт з фото)
Улюблена закуска багатьох, традиційна для російської кухні, яку досить просто зробити в домашніх умовах. Перед вами легкий спосіб, як приготувати білокачанну капусту квашену. Смачно і просто.
Це класичний варіант капусти з додаванням моркви і без зайвих інгредієнтів. При бажанні ви можете додати трохи журавлини, наприклад, вона додасть особливу пікантність. Заквашувати капусту можна до тижні, все залежить від температури в кімнаті. Перед подачею при бажанні можна додати рослинне масло і цибулька.
- Капуста - 1/2 штуки
- Морква - 2-3 штук
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка

1. Капусту вимийте, обсушити, зніміть верхні листи.

2. Наріжте і викладіть в глибоку миску.

3. Очистіть і натріть моркву.

4. Додайте сіль і перець.

5. Викладіть моркву і все як слід перемішайте.

6. Встановіть зверху прес і залиште на 1-1.5 дня. Після зробіть отвори, щоб виходили гази. Залиште до повного сквашування, пробуючи капусту кожен день.

7. Після розкладіть капусту по банках і приберіть в холодильник.