Плов з томатною пастою
(покроковий рецепт з фото)
Готувати плов можна не тільки за класичним рецептом. Пропоную свій варіант плову з томатною пастою. Беріть на замітку!
Плов з томатною пастою - це смачно і просто. Зі звичайних компонентів виходить ситне і поживне блюдо для всієї родини, а також для тих, що зібралися гостей.
- Мал - 1, 5 склянки (довгий)
- М'ясо - 400 грам (у мене куряче)
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Цибуля - 1 штука
- Морквина - 1 штука
- Часник - 3-4 зубчиків
- Спеції - 0, 5 чайних ложки (для плову)
- Масло рослинне - 30-40 грам
- Сіль - За смаком
- Вода - 2 склянки
Підготуйте інгредієнти для приготування плову з томатною пастою.
М'ясо вимийте, просушіть і обсмажте швидко до золотистої скоринки з маслом. Можна використовувати свинину, баранину або яловичину на ваш смак. При обсмажуванні м'ясо посоліть.
Почищені цибулю і моркву наріжте великими шматочками.
Всипте до м'яса спеції до плову і додайте овочі. Смажте всі разом пару хвилин, постійно помішуючи.
Влийте воду, змішану з томатною пастою, тушкуйте на повільному вогні 15-20 хвилин.
Всипте добре промитий рис, додайте зубчики часнику, розрівняйте крупу і прикрийте плов кришкою. Томіть на тихому вогні 30 хвилин, поки рис не стане м'яким.
Плов готовий. Рис і м'ясо стали м'якими, а вода вбралася.
Блюдо перемішайте і подавайте відразу до столу. Смачного!