Рецепт Плов з томатною пастою фото

Плов з томатною пастою
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
М'ясо , Крупи , Мал
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 4
Час приготування: 40 хв.

Готувати плов можна не тільки за класичним рецептом. Пропоную свій варіант плову з томатною пастою. Беріть на замітку!

Опис приготування:

Плов з томатною пастою - це смачно і просто. Зі звичайних компонентів виходить ситне і поживне блюдо для всієї родини, а також для тих, що зібралися гостей.

  • Мал - 1, 5 склянки (довгий)
  • М'ясо - 400 грам (у мене куряче)
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Цибуля - 1 штука
  • Морквина - 1 штука
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Спеції - 0, 5 чайних ложки (для плову)
  • Масло рослинне - 30-40 грам
  • Сіль - За смаком
  • Вода - 2 склянки
плов з томатною пастою - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти для приготування плову з томатною пастою.
плов з томатною пастою - фото крок 2
М'ясо вимийте, просушіть і обсмажте швидко до золотистої скоринки з маслом. Можна використовувати свинину, баранину або яловичину на ваш смак. При обсмажуванні м'ясо посоліть.
плов з томатною пастою - фото крок 3
Почищені цибулю і моркву наріжте великими шматочками.
плов з томатною пастою - фото крок 4
Всипте до м'яса спеції до плову і додайте овочі. Смажте всі разом пару хвилин, постійно помішуючи.
плов з томатною пастою - фото крок 5
Влийте воду, змішану з томатною пастою, тушкуйте на повільному вогні 15-20 хвилин.
плов з томатною пастою - фото крок 6
Всипте добре промитий рис, додайте зубчики часнику, розрівняйте крупу і прикрийте плов кришкою. Томіть на тихому вогні 30 хвилин, поки рис не стане м'яким.
плов з томатною пастою - фото крок 7
Плов готовий. Рис і м'ясо стали м'якими, а вода вбралася.
плов з томатною пастою - фото крок 8
Блюдо перемішайте і подавайте відразу до столу. Смачного!

Схожі рецепти