Рецепт Аджика з кабачків з томатною пастою фото

Аджика з кабачків з томатною пастою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Болгарський перець , Кабачок
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На вечерю , На природу , Легка вечеря
Аджика
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Кабачки - гарне поле для фантазії. Вони мають досить нейтральним смаком, тому з них можна готувати багато різних страв. Основний смак будуть створювати комбінації інших овочів.

Опис приготування:

Серед безлічі страв на основі кабачка хочу виділити гострий соус - аджику. Аджика - це абхазьке блюдо, яке припало до смаку багатьом співвітчизникам. І у нас в країні почали готувати цей соус за своїми новими рецептами, відрізняється від оригіналу. Сьогодні я хочу розповісти, як приготувати аджику з кабачків з томатною пастою. Основою соусу є кабачок з додаванням часнику, гострого перцю і спецій. Якщо ви любите менш гостру аджику, просто зменшіть кількість пекучих інгредієнтів. Кабачкова аджика стане прекрасним доповненням до багатьох стравами, додасть їм пікантності. Доступність інгредієнтів дозволить приготувати її кожної господині, а смак приємно здивує навіть найвибагливіших гурманів.

  • Кабачки - 1 кілограм
  • Томатна паста - 200 грам
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 100 грам
  • Оцет 9% - 50 мілілітрів
  • Часник - 7-8 зубчиків
  • Перець гіркий - 0, 5 штуки
  • Олія соняшникова - 150 мілілітрів
аджика з кабачків з томатною пастою - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти. Кабачки помийте і очистіть від шкірки.
аджика з кабачків з томатною пастою - фото крок 2
Кабачки порізати шматочками. Пропустіть через м'ясорубку з дрібними гратами. Стручок гіркого перцю розріжте навпіл, видаліть середину з насінням і теж подрібніть в м'ясорубці і покладіть в окрему тарілку.
аджика з кабачків з томатною пастою - фото крок 3
У миску з меленими кабачками додайте томатну пасту, цукор і сіль, добре перемішайте.
аджика з кабачків з томатною пастою - фото крок 4
Влийте в сотейник рослинна олія і розжарите його. Потім висипте суміш кабачків з томатною пастою, сіллю і цукром. Гасіть на повільному вогні 30 хвилин. Потім додайте мелений гіркий перець і пропущений через прес часник. Гасіть ще 10-15 хвилин на слабкому вогні. За п'ять хвилин до кінця готування влийте оцет.
аджика з кабачків з томатною пастою - фото крок 5
Аджика з кабачків з томатною пастою готова! Дайте охолонути і приправляйте ваші улюблені страви. Смачного!

Схожі рецепти