Лечо з кабачків і перців з томатною пастою
(покроковий рецепт з фото)
Лечо з кабачків і перців в густому, кисло-солодкому томатному соусі, оцінять всі гурмани. Ця ароматна, смачна закуска підійде до м'яса, рибі, птиці, відварного гарячого картоплі.
Одне з основних умов приготування будь-якого лечо - густий томатний соус. Звичайно, його можна зробити зі свіжих помідорів. Тільки сік доведеться дуже довго уварювати до потрібної густоти. Набагато простіше взяти вже готову томатну пасту. Вона повинна бути дуже гарної якості, насиченого, червоного кольору, густа. Запевнюю вас, що лечо буде не гірше, ніж з помідор. Соус обов'язково пробуйте і регулюйте смак. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 2 баночки об'ємом 500 мл. Хай щастить!
- Кабачки - 500 грам
- Перець болгарський - 500 грам
- Томатна паста - 350 грам
- Часник - 2-3 зубчиків
- Сіль - 2 чайних ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
- Вода - 150-180 мілілітрів
Підготуйте інгредієнти для приготування лечо.
У каструлю викладіть томатну пасту.
Додайте сіль і цукор.
Налийте воду і перемішайте соус.
Кабачки помийте і наріжте кубиками. Молоді можна не чистити, а зрілі обов'язково очистіть і видаліть насіння.
Перець помийте, видаліть насінну коробочку і білі перегородки.
Викладіть нарізані кабачки в каструлю з соусом.
Додайте нарізаний невеликими шматочками перець. Якщо вам здасться, що в каструлі мало рідини, не хвилюйтеся, овочі в процесі варіння пустять багато соку.
Накрийте каструлю кришкою, доведіть до кипіння соус з овочами і варіть з моменту закипання мінімум 15-20 хвилин, до потрібної вам м'якості перцю і кабачків. В кінці влийте оцет і додайте подрібнений часник. Перемішайте всі інгредієнти лечо.
Розкладіть гаряче лечо в стерилізовані банки і закатати кришками. Загорніть банки в ковдру і дайте їм повністю охолонути. Зберігайте в прохолодному приміщенні.