Рецепт Варення з желатином фото

Варення з желатином
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Желатин, Вишня
На полуденок
Заготовки, Варення

На замітку господиням хочу запропонувати дуже класний варіант, як приготувати варення з желатином. Цей оригінальний рецепт точно додасть різноманітність у ваші класичні заготовки.

Це ароматне вишневе варення з желатином в домашніх умовах доповнено корицею і какао. Несподівано? А як смачно! Рекомендую обов'язково взяти на замітку цей рецепт. Крім вишні ви можете використовувати також яблука, наприклад, або черешню. Для різноманітності - то, що треба.

Експериментуйте - і відкривайте для себе нові смаки.

  • Цукор - 1 кілограм
  • Вишня - 1 кілограм
  • Желатин - 25 грам
  • Паличка кориці - 2 штуки
  • Какао - 3 Ст. Ложки
варення з желатином - фото крок 1
1. Насамперед ягоди залийте холодною водою і залиште на 15-20 хвилин. Після переберіть і приберіть погані. З ягід, дістаньте кісточки.
варення з желатином - фото крок 2
2. Засипте цукор, накрийте чистим рушником або марлею і залиште на ніч. Нам потрібно, щоб ягоди пустили сік, а цукор повністю розчинився. Краще тримати ягоди з цукром не в жаркому місці, щоб вони не встигли заграти.
варення з желатином - фото крок 3
3. Тепер можна додати наші ароматні добавки - какао і корицю. Вибирайте все натуральне, щоб смак був насиченим. Палички кориці можна класти цілими або ж трохи поламати.
варення з желатином - фото крок 4
4. Варимо вишню за принципом п'ятихвилинки. Тобто спочатку доведіть масу до кипіння, provara 5 хвилин, зніміть з вогню і остудіть пару годин. Повторіть процес 2 рази.
варення з желатином - фото крок 5
5. Всипте невеликими порціями желатин. Акуратно перемішайте масу і через 20 хвилин поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, але не варіть.
варення з желатином - фото крок 6
9. Ось і весь секрет, як зробити варення з желатином. Залишилося тільки розлити його по стерилізованим баночках і закатати. Неймовірно смачна заготівля.

Схожі рецепти