Варення з желатином
(покроковий рецепт з фото)
На замітку господиням хочу запропонувати дуже класний варіант, як приготувати варення з желатином. Цей оригінальний рецепт точно додасть різноманітність у ваші класичні заготовки.
Це ароматне вишневе варення з желатином в домашніх умовах доповнено корицею і какао. Несподівано? А як смачно! Рекомендую обов'язково взяти на замітку цей рецепт. Крім вишні ви можете використовувати також яблука, наприклад, або черешню. Для різноманітності - то, що треба.
Експериментуйте - і відкривайте для себе нові смаки.
- Цукор - 1 кілограм
- Вишня - 1 кілограм
- Желатин - 25 грам
- Паличка кориці - 2 штуки
- Какао - 3 Ст. Ложки
1. Насамперед ягоди залийте холодною водою і залиште на 15-20 хвилин. Після переберіть і приберіть погані. З ягід, дістаньте кісточки.
2. Засипте цукор, накрийте чистим рушником або марлею і залиште на ніч. Нам потрібно, щоб ягоди пустили сік, а цукор повністю розчинився. Краще тримати ягоди з цукром не в жаркому місці, щоб вони не встигли заграти.
3. Тепер можна додати наші ароматні добавки - какао і корицю. Вибирайте все натуральне, щоб смак був насиченим. Палички кориці можна класти цілими або ж трохи поламати.
4. Варимо вишню за принципом п'ятихвилинки. Тобто спочатку доведіть масу до кипіння, provara 5 хвилин, зніміть з вогню і остудіть пару годин. Повторіть процес 2 рази.
5. Всипте невеликими порціями желатин. Акуратно перемішайте масу і через 20 хвилин поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, але не варіть.
9. Ось і весь секрет, як зробити варення з желатином. Залишилося тільки розлити його по стерилізованим баночках і закатати. Неймовірно смачна заготівля.