Желе з варення з желатином
(покроковий рецепт з фото)
Коли під рукою немає свіжих ягід або фруктів, не турбуйтеся, тому що навіть з варення можна зробити дуже смачне желе, на мій погляд, це відмінна альтернатива для зимового часу.
Звичайно, я, як і багато інших господині, Краще вже приготувати желе тільки зі свіжих фруктів і ягід, але ось взимку їх знайти важкувато. Тому в осінньо-зиязикай період можна робити ось таке желе з варення з желатином в домашніх умовах. Повірте, за смаком ласощі виходить чудовим, і його все їдять з величезним задоволенням, як дорослі, так і діти. І ще один величезний плюс цього простого рецепту желе з варення з желатином полягає в тому, що для нього підійде абсолютно будь-яке варення, так що ви можете готувати желе кожен раз з новим смаком.
- Варення - 250 грам (тут з чорної смородини)
- Вода - 800 грам
- Желатин - 50 грам
У каструлю викладаємо варення і наливаємо воду, перемішуємо все.
Ставимо каструлю на вогонь і доводимо рідину до кипіння.
Після цього масу потрібно процідити і відокремити сік від ягід.
Желатин, згідно з інструкцією на упаковці, замочуємо у воді.
Потім набряклий желатин розпускаємо на водяній бані до повного розчинення гранул.
У каструлю в варенням переливаємо желатин, перемішуємо все і ще раз нагріваємо масу, але не доводимо її до кипіння.
Розливаємо желе за формами і залишаємо остигати.
Коли рідина охолоне, форми потрібно перенести в холодильник до повного застигання желе. Готове желе прикрашаємо ягодами і подаємо до столу. Приємного всім апетиту!