Желе з желатином з варення
(покроковий рецепт з фото)
Желе - це смачний річний десерт, він приємно освіжає, як і морозиво. Але на відміну від морозива, зробити його самостійно набагато простіше. Розповідаю, як приготувати желе з желатином з варення.
Для приготування такого домашнього желе можна використовувати будь-яке варення, яке у вас є. Якщо варення з цільними ягодами, наприклад, вишневе, то його можна процідити і використовувати тільки сік або ж перемолоти ягоди блендером. Регулюйте за смаком цукор і кислоту (в залежності від солодощі основного інгредієнта).
- Варення - 1 Склянка
- Желатин - 25 грам
- Цукровий пісок - 1/2 склянки
- Вода очищена питна - 400 мілілітрів(1 стакан для желе, 150 мілілітрів для желатину)
1
У миску насипте желатин, залийте його 150 мілілітрах води, перемішайте і залиште на півгодини для набухання.
2
Набряклий желатин підігрійте на водяній бані або в мікрохвильовій печі, але немає аргументів кипіння.
3
У миску викладіть варення і влийте воду, перемішайте. Додайте розтоплений желатин, ще раз все перемішайте і остудіть при кімнатній температурі.
4
Розлийте желе по формах і відправте в холодильник на 3-4 годину.
5
Готове желе дістаньте з форми і прикрасьте збитими вершками, подавайте до столу відразу.