Варення з агрусу з лимоном на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з вами оригінальним рецептом, як приготувати варення з агрусу з лимоном на зиму. Варення виходить дуже смачним, ароматним, з легкою кислинкою і апетитним зовнішнім виглядом.
Варення з агрусу смачне вже саме по собі, але я все ж пропоную приготувати кілька баночок такого варення і з лимоном, вийде дуже оригінально. Солодкий і ароматний агрус в доповненні з лимоном стає ще яскравіше. Звичайно, для такого варення потрібно більше цукру, ніж для звичайного варення з агрусу, але смак того варто.
- Агрус - 1 кілограм
- Лимон - 1/2 штуки
- Цукор - 800 грам
- Вода - 200 мілілітрів
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Агрус переберіть і промийте, видаліть всі непотрібні хвостики і гнилі або роздавлені ягоди.
Половину лимона наріжте дрібними шматочками або пропустіть через м'ясорубку.
У воді розчиніть цукор, додайте лимон і доведіть сироп до кипіння.
Потім відправте в лимонний сироп агрус і проваріть 5-7 хвилин. Зніміть з вогню і повністю охолодіть, можна навіть поставити в холодильник на годинку. Потім знову проваріть протягом 5-7 хвилин і прохолодний сон.
В останній раз проваріть варення 7-10 хвилин і розкладіть по чистим стерилізованим банкам. Щільно укупорьте в приберіть в темне прохолодне місце.
Варення з агрусу з лимоном на зиму готове. Їжте із задоволенням!