Рецепт Смажені яблука в клярі фото

Смажені яблука в клярі
(покроковий рецепт з фото)

Мексиканська кухня , Китайська кухня
Фрукти , Яблука
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , На сніданок
Страви в клярі
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Осінь - пора врожаїв різних фруктів. У тому числі і яблук. Якщо вам набридли традиційні варення і компоти з них, спробуйте приготувати особливий десерт - смажені яблука в клярі.

Опис приготування:

Яблука очистіть, видаліть серцевину і наріжте кружальцями. Приготуйте кляр зі збитих з цукром яєць, теплого молока, борошна і розпушувача. Вмочуйте кожен гурток яблука в кляр, а потім обсмажуйте на розігрітій олії до рум'яної скоринки. Подавайте на стіл, посипавши цукровою пудрою і меленою корицею. Смачного!

  • Яблука - 2 штуки
  • Яйце - 1 штука
  • Борошно - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Молоко - 50 мілілітрів
  • Розпушувач - 1 щіпка
  • Цукрова пудра - За смаком
  • Мелена кориця - За смаком
  • Рослинна олія - За смаком (для смаження)
смажені яблука в клярі - фото крок 1
Збийте яйце з цукром і додайте тепле молоко.
смажені яблука в клярі - фото крок 2
Перемішайте і засипте борошно і розпушувач. Добре розмішайте.
смажені яблука в клярі - фото крок 3
Очистіть і видаліть серцевину у яблук. Поріжте їх кружками. Кожен гурток макайте в кляр з двох сторін.
смажені яблука в клярі - фото крок 4
Розігрійте на сковороді рослинне масло на середньо-високому вогні і обсмажте яблука до золотистої скоринки з двох сторін. Дайте зайвому маслу трохи стекти на паперовій серветці і подавайте на стіл, посипавши цукровою пудрою і меленою корицею.

Схожі рецепти