Смажені яблука в клярі
(покроковий рецепт з фото)
Осінь - пора врожаїв різних фруктів. У тому числі і яблук. Якщо вам набридли традиційні варення і компоти з них, спробуйте приготувати особливий десерт - смажені яблука в клярі.
Яблука очистіть, видаліть серцевину і наріжте кружальцями. Приготуйте кляр зі збитих з цукром яєць, теплого молока, борошна і розпушувача. Вмочуйте кожен гурток яблука в кляр, а потім обсмажуйте на розігрітій олії до рум'яної скоринки. Подавайте на стіл, посипавши цукровою пудрою і меленою корицею. Смачного!
- Яблука - 2 штуки
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Молоко - 50 мілілітрів
- Розпушувач - 1 щіпка
- Цукрова пудра - За смаком
- Мелена кориця - За смаком
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)

Збийте яйце з цукром і додайте тепле молоко.

Перемішайте і засипте борошно і розпушувач. Добре розмішайте.

Очистіть і видаліть серцевину у яблук. Поріжте їх кружками. Кожен гурток макайте в кляр з двох сторін.

Розігрійте на сковороді рослинне масло на середньо-високому вогні і обсмажте яблука до золотистої скоринки з двох сторін. Дайте зайвому маслу трохи стекти на паперовій серветці і подавайте на стіл, посипавши цукровою пудрою і меленою корицею.