Яблука в клярі по-китайськи
(покроковий рецепт з фото)
Любіть оригінальні десерти? Пропоную на замітку рецепт приготування яблук в клярі по-китайськи в апетитною карамелі. Особливу пікантність блюду надає кунжут.
Це неймовірно оригінальний десерт, який припаде до смаку і дорослим, і дітям. Ніжні всередині яблука в клярі по-китайськи в домашніх умовах виходять неймовірно апетитними і з хрусткою скоринкою.
- Борошно - 200 грам
- Яблука - 2 штуки
- Кунжутну олію - 2-3 Ст. Ложок
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 150 грам
- Рослинна олія - 350 мілілітрів
- Вода - 2 Ст. Ложки
- Кунжут - 2-3 Ст. Ложок

1. Почнемо рецепт приготування яблук в клярі по-китайськи з тіста. У невелику мисочку просіяти борошно, вбити яйце і влити воду.

2. Як випливає все перемішати, щоб не утворилося грудочок.

3. Вимити і очистити від шкірки яблука. Нарізати їх невеликими шматочками, видаливши серцевину. При бажанні можна яблука в клярі по-китайськи в домашніх умовах нарізати кільцями, акуратно вирізавши серединку, буде дуже красиво. Викласти яблука в невелику мисочку і присипати невеликою кількістю борошна.

4. Надіслати розігріватися масло, а тим часом викласти яблука в борошні в кляр. Як випливає все перемішати, щоб кляр добре покрив кожен шматочок.

5. Коли масло буде добре розпеченим, викладати на сковороду яблука. Смажити до утворення рум'яної скоринки з двох сторін.

6. Якщо говорити про те, як зробити яблука в клярі по-китайськи, то неможливо обійтися без карамелі. Для її приготування в невеликий сотейник відправити кунжутне масло і розігріти трохи. Потім всипати цукор.

7. Постійно помішуючи дерев'яною лопаткою довести цукор до стану карамелі.

8. У вже рідку карамель додати кунжут, швидко перемішати і можна поливати готової карамеллю яблука.