Рецепт Кальмар в клярі по-китайськи фото

Кальмар в клярі по-китайськи
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Китайська кухня
Риба та морепродукти , Морепродукти , Кальмари
Пісні страви
На вечерю
Страви в клярі
Кількість порцій: 4
Час приготування: 25 хв.

Кальмар в клярі по-китайськи - дуже смачна штука, подавати яку можна і як закуску до напоїв (з пивом - просто шик), і як елемент основного гарячого блюда. Розповідаю, як приготувати.

Опис приготування:

Кальмар в клярі по-китайськи - відмінна закуска для пивної вечірки. Щоб кальмари вийшли м'якими, ніжними і взагалі - вийшли! - потрібно перед початком маринування на 2 хвилини занурити їх в окріп і відразу злити воду.

Готуються кальмари швидко, потрібно уважно стежити, щоб вони не стали гуязиками. Якщо ви як кулінар відчуєте цей смачний продукт і не будете перетворювати його в гуму, вам забезпечені захоплені похвали друзів на вашому застілля. Тому що кальмари в клярі по-китайськи - це дуже смачно. При обсмажуванні є теж невеликий рецепт - кляр повинен бути холодним, а масло для обсмажування максимально розпеченим. Подати кальмар в клярі по-китайськи потрібно обов'язково з різними соусами. Успіхів і приємного апетиту!

  • Кальмар - 500 грам
  • Крохмаль - 13 склянок
  • Борошно - 13 склянок
  • Сіль - За смаком
  • Перець червоний гострий - За смаком
  • Соєвий соус - 30 мілілітрів (за смаком)
  • Розпушувач тіста - 12 чайних ложок
  • Вода газована - 1 Склянка
  • Масло для смаження - 1 Склянка
кальмар в клярі по-китайськи - фото крок 1
Тушки кальмара помити, очистити від шкірки, обсушити.
кальмар в клярі по-китайськи - фото крок 2
Тушки кальмара нарізати кільцями.
кальмар в клярі по-китайськи - фото крок 3
Поставити маринуватися шматочки кальмара в соєвому соусі з перцем.
кальмар в клярі по-китайськи - фото крок 4
Змішати борошно, крохмаль і розпушувач для тіста, поступово ввести холодну воду і дати настоятися півгодини. Посолити за смаком.
кальмар в клярі по-китайськи - фото крок 5
Кільця кальмара вмочити в кляр і обсмажити на розжареній олії з обох сторін.
кальмар в клярі по-китайськи - фото крок 6
Викладаємо обсмажені кільця кальмара на серветку, щоб пішло зайве масло.

Схожі рецепти