М'ясо в клярі по-китайськи
(покроковий рецепт з фото)
Любіть східну кухню? Якщо ваша відповідь позитивний, тоді візьміть на замітку дивно простий рецепт м'яса в клярі по-китайськи з неймовірно апетитним і пікантним соусом.
М'ясо в клярі по-китайськи в домашніх умовах може бути подано не тільки з традиційним рисом, але і іншим гарніром за смаком. Також воно може стати ситної і оригінальною закускою, соус до якої буде подано окремо.
- Свинина - 1 кілограм
- Яйце - 1 штука
- Пиво - 100 мілілітрів
- Борошно - 4-5 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Цукор - 450 грам
- Вода - 315 мілілітрів
- Кетчуп - 150 грам
- Ананасовий сік - 100 мілілітрів
- Винний оцет - 1 За смаком
- Кукурудзяний крохмаль - 1-2 Ст. Ложок
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
1. Насамперед необхідно вимити і добре обсушити паперовим рушником свинину. Нарізати невеликими, однаковими за розміром, шматочками.
2. Тепер можна приступити до приготування клярі. У невелику мисочку відправити яйце з дрібкою солі і перцю, збити трохи і додати пиво.
3. У кілька етапів ввести муку, постійно збиваючи тісто, щоб не було грудочок. Коли кляр буде необхідної консистенції, його потрібно залишити на 10-15 хвилин.
4. Невеликими порціями відправляти м'ясо в кляр і огортати з усіх боків.
5. У розігріте на сковороді масло викладати шматочки свинини і смажити на середньому вогні.
6. Акуратно перевернути, щоб утворилася апетитна скоринка з усіх боків.
7. Щоб м'ясо в клярі по-китайськи в домашніх умовах не було занадто жирним, після обсмажування його потрібно викласти на паперовий рушник і промокнути залишки масла.
8. Тепер можна зайнятися соусом. Цукор з'єднати з водою.
9. Поставити на вогонь і, постійно помішуючи, повністю розчинити цукор. Потім додати кетчуп.
10. Влити ананасовий сік і довести до кипіння. У невеликій кількості води розчинити крохмаль і додати в соус. Ретельно перемішати, уварити трохи.
11. Залишилося додати оцет за смаком і зняти соус з вогню. При бажанні доповнити в рецепт приготування м'яса в клярі по-китайськи можна використовувати також овочі або улюблені спеції.