Баклажани по-китайськи в клярі
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт баклажанів по-китайськи в клярі - для всіх любителів китайської кухні. Досить простий спосіб з тривіальних баклажанів приготувати дуже незвичайну і оригінальну річ.
Якщо ви коли-небудь бували в китайському ресторані, то вам напевно доводилося куштувати баклажани в клярі по-китайськи. Вже не знаю, готують таке блюдо самі китайці, але в ресторанах цієї кухні таке блюдо подають регулярно. Взагалі-то, ніяких дивовижних інгредієнтів для приготування цієї страви не потрібно, але смак - дійсно дуже незвичайний. Якщо хочете здивувати своїх домашніх, ну або якщо просто не знаєте, куди подіти баклажани - рецепт баклажанів в клярі по-китайськи вам допоможе. Хай щастить!
- Баклажан - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Cukini - 200-300 грам
- Лук репчатяй - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Яйцл - 1 штука
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Соєвий соус - - За смаком
- Рисовий оцет - - За смаком
- Гірчичне масло - - За смаком (можна використовувати авокадной, арахісове або кунжутне масло)
- Брюссельська капуста (маленька) - 100 грам (не обов'язково)
1. Всі овочі, принаймні, баклажани, морква і цукіні нарізати соломкою.
2.Для клярі злегка збити яєчний білок, додати трохи крохмалю. Тісто не повинно бути ні занадто тонким, ні занадто товстим.
3. У тісто додати кілька крапель соєвого соусу і готової масою, залити баклажани. Добре перемішуємо, так щоб повністю покрити баклажани.
4. У розігріту сковороду наливаємо половину або навіть дві третини чашки масла. Тоді на добре розпеченому маслі півхвилини смажимо морква. Відкладаємо в сторону. Потім так само обсмажуємо кабачки з капустою.
5. Окремо смажимо баклажани теж десь пів хвилини, коли тісто почне купувати золотистий колір. Пропоную смажити невеликими порціями, так баклажани краще обсмажаться.
6. Зменшити вогонь до середнього, в сковороду додати ложку цукру, оцет, соєвий соус, все Посмажені овочі та цибулю. Смажити інтенсивно помішуючи протягом 20 секунд. Вимкнути плиту. Видавлюємо кілька часточок часнику. Блюдо готово, можна подавати до столу! Дуже важливо не перетримати баклажани в соусі, інакше вони будуть не такими хрусткими як хотілося б.