Рецепт Варення з лимонів без шкірки фото

Варення з лимонів без шкірки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Лимон
На обід, На вечерю, На полуденок, Для дітей, На сніданок, Десерт
Заготовки, Варення, Кисле

Багатьом не подобається смак варення з лимонів, так як часто воно трохи гірчить, однак якщо перед приготуванням зрізати з лимонів шкірку, то і гіркоти в улюблених ласощах не залишиться.

Я дуже люблю лимони і додаю їх практично в усі страви, але коли я в перший раз приготувала варення з них, то його смак мене засмутив, варення вийшло трохи гіркувате, я їла його без особливого задоволення, а діти і зовсім навідріз відязикалися його пробувати. Як з'ясувалося пізніше, гіркоту з'явилася через шкурки, тому я порозпитувала у знайомих і дізналася, як закатати варення з лимонів без шкірки. Рецепт дуже простий і приготування не займаємо багато часу, а результат виходить настільки чудовий, що словами не передати, краще відразу спробувати. Це ніжне варення з м'яким лимонним смаком, вся сім'я їсть його із задоволенням і пробачить добавки. Тому всім любителям цитрусових і заготовок з них я дуже рекомендую цей простий рецепт варення з лимонів без шкірки.

1) Для початку лимони необхідно ретельно промити і акуратно зрізати з них шкірку за допомогою Овочечистка або дрібної терки. Очищені лимони викладаємо в миску і заливаємо їх водою, залишаємо на 15 хвилин. Потім воду зливаємо і нарізаємо лимони на тонкі скибочки.

2) Далі ми приготуємо цукровий сироп. Для цього висипаємо цукор в каструлю і додаємо в неї воду, ставимо каструлю на вогонь і нагріваємо масу до повного розчинення гранул цукру.

3) У киплячий сироп викладаємо лимони і варимо їх 10 міну після закипання, вимикаємо вогонь. Ми залишаємо варення остигати, а через 6-8 годин знову ставимо його на вогонь і варимо 10 хвилин.

4) Ось тепер ми можемо розлити готове варення по стерилізованим банкам і закатати їх. Ми залишаємо банки під ковдрою в перевернутому вигляді на добу, потім переносимо в прохолодне місце.

Як вид, закатати варення з лимонів без шкірки не так вже й складно, тому обов'язково спробуйте його приготувати найближчим часом, ви не пошкодуєте про витрачений час.


  • Лимон - 8-9 штук
  • Цукор - 1, 2-1, 5 кілограма
  • Вода - 100-150 мілілітрів
Я дуже люблю лимони і додаю їх практично в усі страви, але коли я в перший раз приготувала варення з них, то його смак мене засмутив, варення вийшло трохи гіркувате, я їла його без особливого задоволення, а діти і зовсім навідріз відязикалися його пробувати. Як з'ясувалося пізніше, гіркоту з'явилася через шкурки, тому я порозпитувала у знайомих і дізналася, як закатати варення з лимонів без шкірки. Рецепт дуже простий і приготування не займаємо багато часу, а результат виходить настільки чудовий, що словами не передати, краще відразу спробувати. Це ніжне варення з м'яким лимонним смаком, вся сім'я їсть його із задоволенням і пробачить добавки. Тому всім любителям цитрусових і заготовок з них я дуже рекомендую цей простий рецепт варення з лимонів без шкірки.

1) Для початку лимони необхідно ретельно промити і акуратно зрізати з них шкірку за допомогою Овочечистка або дрібної терки. Очищені лимони викладаємо в миску і заливаємо їх водою, залишаємо на 15 хвилин. Потім воду зливаємо і нарізаємо лимони на тонкі скибочки.

2) Далі ми приготуємо цукровий сироп. Для цього висипаємо цукор в каструлю і додаємо в неї воду, ставимо каструлю на вогонь і нагріваємо масу до повного розчинення гранул цукру.

3) У киплячий сироп викладаємо лимони і варимо їх 10 міну після закипання, вимикаємо вогонь. Ми залишаємо варення остигати, а через 6-8 годин знову ставимо його на вогонь і варимо 10 хвилин.

4) Ось тепер ми можемо розлити готове варення по стерилізованим банкам і закатати їх. Ми залишаємо банки під ковдрою в перевернутому вигляді на добу, потім переносимо в прохолодне місце.

Як вид, закатати варення з лимонів без шкірки не так вже й складно, тому обов'язково спробуйте його приготувати найближчим часом, ви не пошкодуєте про витрачений час.

Схожі рецепти