Борщ з пекінською капустою
(покроковий рецепт з фото)
Одне з найпопулярніших страв у нашому меню - борщ. Сьогодні я пропоную рецепт його приготування з пекінською капустою. Незвично, по-новому і теж смачно.
Пекінська капуста з'явилася на наших прилавках в останні 20-30 років, що погодьтеся, відносно недавно. І знайшла своє застосування в багатьох салатах, супах, голубці. Борщ з нею також виходить досить смачним. Що стосується рецепта, то хочу ще додати, не варто томатний морс замінювати томатною пастою. Зі свіжими помідорами і морсом набагато смачніше. Рецепт мого борщу, можна сказати дієтичний, оскільки я вважаю за краще нежирний бульйон і по-мінімуму тушу овочі, на щадному повільному вогні. Приємного апетиту і нових, цікавих рецептів!
- Бульйон м'ясний - 1, 5 L
- Буряк - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Капуста пекінська - 300 грам
- Томатний морс - 150 мілілітрів
- Соняшникова олія - 20 мілілітрів
- Часник - 2 зубчики
- Сіль - За смаком
Підготуйте інгредієнти для приготування борщу.
Картопля очистіть, помийте і наріжте кубиками, викладіть в каструлю. Залийте картопля будь-яким м'ясним бульйоном. У мене курячий. Поставте каструлю на плиту.
Моркву і цибулю очистіть, помийте. Моркву натріть на тертці, а цибулю дрібно наріжте. Викладіть в сковороду.
Буряк очистіть, помийте і натріть на тертці. Додайте до цибулі і моркви в сковороду. Налийте рафінована соняшникова олія і тушкуйте овочі під кришкою 10-15 хвилин, періодично перемішуючи.
Викладіть морква, цибуля і буряк в каструлю з картоплею і бульйоном.
Пекінську капусту наріжте соломкою.
Коли картопля, цибуля, морква і буряк будуть готові, викладіть в каструлю нарізану пекінську капусту і томатний морс. Морс можна замінити подрібненими помідорами. Посоліть і поперчіть борщ за смаком.
Після того, як ви додали капусту, варите борщ ще 7-8 хвилин і вимикайте. В кінці додайте подрібнений часник.
Борщ з пекінською капустою готовий. Подавайте з зеленню.