Грецький салат з пекінською капустою
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3
Час приготування: 25 хв.
Якщо ви ніколи не пробували грецький салат з пекінською капустою, давно пора це зробити. Нехай це і не зовсім"традиційний" рецепт, але страва виходить дуже смачне, повірте!
Опис приготування:
Крім своєю дивовижною хрусткості і приємного смаку, прекрасно відтіняє інші овочі, пекінська капуста ще й дуже корисна - наприклад, аскорбінової кислоти в ній в 4-5 рази більше, ніж в листі салату. Так що я сміливо заміняю їх саме пекінською капустою - Проте смачною, але куди більш корисною для організму.
Пекінка хороша у багатьох салатах, але грецький з нею - просто смакота! Він повністю змінює свою структуру, стає більш хрустким, об'ємним, яскравим. Багато разів пригощала своїх гостей блюдом, приготованим по простому рецептом грецького салат з пекінською капустою, і ніхто ще не пішов ображеним.
Сподіваюся, сподобається і вам!
- Фета - 200 грам
- Капуста пекінська - 300 грам
- Помідори - 4-5 штук
- Огірки - 2-3 штук
- Маслини - 20-25 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Лимон - 0, 5 штуки
- Масло оливкове - 5-6 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Орегано сушений - За смаком
- Перець солодкий - 1 штука
Пекінську капусту нашаткувати ножем - не дуже дрібно, оптимальні смужки приблизно 0, 5 сантиметра шириною. Але це справа смаку, звичайно; ).
Огірки вимити, обсушити і нарізати"півмісяцями" .
Помідори - часточками або шматочками. Чи не занадто маленькими!
Перець позбавити від насіння і нарізати соломкою.
Маслини розчавити плоскою стороною ножа і вийняти кісточки.
Лук нашаткувати півкільцями.
Фету нарізати кубиками.
З'єднати всі інгредієнти. Заправити лимонним соком і оливковою олією. Додати сіль, перець і орегано. Перемішати.
Тепер ви знаєте, як приготувати грецький салат з пекінською капустою! Смачного! :)
Тепер ви знаєте, як приготувати грецький салат з пекінською капустою! Смачного! :)