Хворост на воді хрусткий
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт хмизу з дитинства, його готувала ще моя мама. А я тільки недавно згадала такий десерт, як хмиз. Хворост на воді робиться легко і швидко. Тепер такі печива їдять і мої дітки.
Моя дітвора дуже любить хмиз їсти, присипаний цукровою пудрою. За бажанням його можна полити медом і присипати рубаним горіхом. Вийде справжня пахлава. Я пропоную вам дізнатися, як приготувати хмиз на воді хрусткий, повітряний, легкий і дуже смачний. Таке печиво з'їдається за один чаювання. Порадуйте своїх близьких, не пошкодуєте.
- Борошно - 1 кілограм
- Вода - 1/2 склянки
- Масло рослинне - 1 Склянка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Цукрова пудра - За смаком
1
Просійте борошно в ємність, додайте розпушувач і перемішайте.
2
У борошно з розпушувачем налийте воду кімнатної температури і замісити тісто. Воно повинно вийти крутим. Накрийте тісто серветкою і залиште на 10 хвилин, щоб воно стало більш однорідним і гладким.
3
Розділіть тісто на кілька частин і зробіть з цих частин коржі розміром з долоню.
4
Кожну з коржів розкачайте в пласт тесту як можна тонше. Чим тонше буде розкачати тісто, тим легше і ніжніше вийде хмиз.
5
Пласт тесту розріжте на смужки шириною 3 см, а смужку - на 4 частини. Я в середині смужки роблю надріз і 2 рази протягуємо кінці тесту через розріз. В цілому печиво можна робити будь-якими фігурками, бантиками, вісімками, як завгодно. Смак печива від цього не зміниться.
6
Добре розігрійте масло в глибокій ємності. Обсмажуйте хмиз до золотистого відтінку.
7
Обсмажений хмиз викладіть на серветку, щоб вона ввібрала зайвий жир. Присипте випічку цукровою пудрою.