Рецепт Хворост хрусткий фото

Хворост хрусткий
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Яйця
На полуденок , Для дітей , На природу
Випічка
Кількість порцій: 20
Час приготування: 30 хв.

Хочу поділитися своїм рецептом і показати, як приготувати хмиз хрусткий. Хворост - це досить швидка в приготуванні випічка до чаю. Його дуже люблять діти і дорослі в багатьох сім'ях.

Опис приготування:

У тісто для хмизу додається зовсім небагато цукру, тому солодкість випічки ви зможете регулювати за допомогою цукрової пудри. Сипати цукрову пудру краще на остиглий хмиз, щоб вона не розтеклася.

Тісто стає хрустким саме завдяки додаванню алкоголю. Горілку можна замінити, наприклад, циган. Але в цьому випадку рекомендується додати трохи ваніліну, щоб роязикай аромат не був настільки відчутним.

  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Борошно пшеничне - 250 грам
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Горілка - 1 Ст. Ложка
  • Масло рослинне - 0, 5 склянки (для смаження)
  • Цукрова пудра - 50 грам
хворост хрусткий - фото крок 1
Для приготування тіста просійте борошно в чисту і суху миску. Туди вбийте два яйця і перемішайте тісто. Потім влийте столову ложку горілки і всипте цукор.
хворост хрусткий - фото крок 2
Тісто має вийти досить густим, тому вимішувати його зручніше руками. Присипте робочу поверхню борошном і вимішайте тісто. Після цього розкачайте його в пласт товщиною близько 0, 5 см.
хворост хрусткий - фото крок 3
Пласт тесту розріжте на смужки довжиною близько 8-9 сантиметрів, шириною приблизно 4-5 сантиметрів. Посередині кожної смужки зробіть поздовжній надріз довжиною 4 сантиметра і протягніть один кінець смужки в цей надріз, щоб отримати гарну форму. На сковороді розігрійте кілька столових ложок рослинного масла і покладіть туди хмиз.
хворост хрусткий - фото крок 4
На стандартній сковороді за один раз можна смажити 4-5 щука гілочки. Він злегка повинен плавати в маслі. Обсмажте хмиз з обох сторін до золотистої скоринки. Готовий викладайте на паперовий рушник. Потім посипте гірку хмизу цукровою пудрою.

Схожі рецепти