Хворост фірмовий хрусткий
(покроковий рецепт з фото)
Цей хмиз з мого дитинства. Він неймовірно тоненький, хрусткий і просто тане в роті! А робиться він дуже просто, тільки потрібна формочка.
Цей хмиз я пам'ятаю з дитинства і люблю досі. Замісити тісто, яке буде по консистенції, що не густий кефір. Не раджу замінювати горілку на воду, тому що саме вона робить хмиз хрустким. Якщо Вам здасться, що хмиз мало солодкий, посипте його цукровою пудрою. Не раджу збільшувати кількість цукру, так як хмиз стає більш жорстким через карамелизации цукру.
- Борошно - 150 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Горілка - 50 мілілітрів
- Куряче яйце - 1 штука
- Вода - 250 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Масло рослинне - 20 мілілітрів
- Ванілін - За смаком
Складові, які вам знадобляться.
Змішайте борошно, цукор, ванілін і сіль.
Додайте яйце і воду. Замісити тісто по консистенції, як кефір.
У глибоку, але не більшу за діаметром, сковороду влийте рослинне масло, поставте в нього форму для хмизу і прогрійте масло. Потім вийміть форму і опустіть її в тісто, не доходячи до краю формочки.
Занурте в гарячу олію.
Смажте до золотистого кольору.
Зніміть з форми і покладіть на паперовий рушник, щоб позбутися від надлишків жиру.
При бажанні посипте цукровою пудрою - і подавайте.