Рецепт Шлунки індички в соусі фото

Шлунки індички в соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Індичка, Птах
Низькокалорійні, ПП рецепти
На обід, На вечерю, Обід на швидку руку
Гарячі страви

Шлунки індички дієтологи вважають надзвичайно корисним продуктом для нашого організму. Вони низькокалорійні і їх легко можна віднести до розряду делікатесів. Сьогодні я приготувала шлунки в соусі.

У народі шлунки будь-якого птаха, в тому числі індички називають "пупками" . Вони володіють щільним, волокнистих м'ясом темного кольору і вимагають тривалої теплової обробки. Але незважаючи на це дуже смачні і корисні. Шлунки індички в рази більші курячих і набагато смачніше. Приготуйте їх за цим рецептом і переконайтеся самі.

  • Шлунки індички - 500 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Мед - 1 Ст. Ложка
  • Соєвий соус - 2-3 Ст. Ложок
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Соняшникова олія - 20 мілілітрів
шлунки індички в соусі - фото крок 1
Індичі шлунки помийте, видаліть жовті плівки, якщо вони є. Кожну половину шлунка розріжте вздовж на дві частини. Викладіть в каструлю з товстим дном.
шлунки індички в соусі - фото крок 2
Налийте в каструлю 250-300 мл води. Накрийте кришкою і тушкуйте шлунки на середньому вогні 60-70 хвилин поки вони не стануть м'якими. Потім додайте нарізану цибулю, соняшникова олія, перемішайте і тушкуйте з цибулею ще 10-15 хвилин.
шлунки індички в соусі - фото крок 3
Додайте в каструлю мед і томатну пасту.
шлунки індички в соусі - фото крок 4
Налийте соєвий соус і посоліть за смаком, враховуючи що соєвий соус солоний.
шлунки індички в соусі - фото крок 5
Налийте ще склянку-півтори води і тушкуйте шлунки в соусі 20-25 хвилин.
шлунки індички в соусі - фото крок 6
Шлунки індички в соусі готові. Подавайте на обід або вечерю з будь-яким гарніром. Смачного!

Схожі рецепти