Шлунки індички в соусі
(покроковий рецепт з фото)
Шлунки індички дієтологи вважають надзвичайно корисним продуктом для нашого організму. Вони низькокалорійні і їх легко можна віднести до розряду делікатесів. Сьогодні я приготувала шлунки в соусі.
У народі шлунки будь-якого птаха, в тому числі індички називають "пупками" . Вони володіють щільним, волокнистих м'ясом темного кольору і вимагають тривалої теплової обробки. Але незважаючи на це дуже смачні і корисні. Шлунки індички в рази більші курячих і набагато смачніше. Приготуйте їх за цим рецептом і переконайтеся самі.
- Шлунки індички - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Соєвий соус - 2-3 Ст. Ложок
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Соняшникова олія - 20 мілілітрів
Індичі шлунки помийте, видаліть жовті плівки, якщо вони є. Кожну половину шлунка розріжте вздовж на дві частини. Викладіть в каструлю з товстим дном.
Налийте в каструлю 250-300 мл води. Накрийте кришкою і тушкуйте шлунки на середньому вогні 60-70 хвилин поки вони не стануть м'якими. Потім додайте нарізану цибулю, соняшникова олія, перемішайте і тушкуйте з цибулею ще 10-15 хвилин.
Додайте в каструлю мед і томатну пасту.
Налийте соєвий соус і посоліть за смаком, враховуючи що соєвий соус солоний.
Налийте ще склянку-півтори води і тушкуйте шлунки в соусі 20-25 хвилин.
Шлунки індички в соусі готові. Подавайте на обід або вечерю з будь-яким гарніром. Смачного!